Canon uppdaterar sina blixtaggregat med den kompakta blixten Speedlite 270EX

2009-03-25, Canon lanserar nu ett nytt blixtaggregat av enklare modell för alla användare av EOS kamerorna och PowerShot med blixtsko Speedlite270 EX.

Speedlite270 EX ersätter det populära Speedlite 220EX och vänder sig till alla som vill utveckla fotograferingen med blixt, utöver den inbyggda blixten – och till alla som vill ha en liten blixt som ryms i fickan, som ett komplement till serien EOS-1D eller EOS 5D. Den kompakta blixten Speedlite270 EX bygger vidare på sin föregångares framgång, och har mer kraft än vad som är vanligt i den här klassen och storleken.

Speedlite270 EX innehåller många nya funktioner som inbyggda blixtaggregat inte kan hantera. Här flyttas verkligen gränserna fram för de enklare blixtmodellerna.  Bland funktionerna kan nämnas zoomhuvudet, som ger en effektiv distribution av ljus, och det vinklingsbara blixthuvudet, som ger en indirekt och smickrande belysning för mjukare hudtoner och djup i bilden. Den förbättrade elektroniken i Speedlite270 EX medför nästan helt tyst uppladdning och den har samma uppladdningstider som sin föregångare, trots att den bara strömförsörjs av 2 st AA-batterier.

Nyckelfunktioner:

• Kraftigt blixtaggregat med ett maximalt ledtal på 27 m
• Snabb, tyst uppladdning
• Manuell blixt (inställningsbar via kameramenyer)
• Speedlite kan kontrolleras via meny i kompatibel kamera
• Zoomhuvud
• Vinklingsbart blixthuvud

Leveransstart är i april 2009. Rekommenderat cirkapris inklusive moms är 2 100 SEK (1 680 SEK exklusiva moms)

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank http://www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp


För mer information, kontakta
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08- 744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se 
 

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image