Canon lägger till två nya objektiv i serien med objektiv som har lutning och förskjutning

2009-02-18, Canon introducerar i dag ett ultravidvinkelobjektiv med lutning och förskjutning på 17mm - världens vidaste inom 35mm-fotografering. Samt ett nytt 24mm-objektiv med större lutning och förskjutning än något annat objektiv.

Canon introducerar i dag två nya objektiv med lutning och förskjutning: ultravidvinkeln TS-E 17mm f/4L samt TS-E 24mm f/3,5L II, som är en ny version av det populära TS-E 24mm f/3,5L.

TS-E 17mm f/4L har en brännvidd på 17mm, vilket är den vidaste vinkeln hos något objektiv med lutning och förskjutning. Det har dessutom en enastående bildkvalitet ända ut i kanterna och är därför ett perfekt val för arkitektur- och landskapsfotografering. TS-E 24mm f/3,5L II och TS-E 17mm f/4L bygger på sina företrädare men har nu även en SWC-beläggning (Sub-Wavelength structure Coating). Canons patenterade linsbeläggning är särskilt utformad för att minska risken för spökbilder och slöjor som orsakas av interna reflektioner. Resultatet blir kristallklara och skarpa bilder.

Canon var det första företag som kunde tillhandahålla ett objektiv med både lutning och förskjutning till 35mm-kameraanvändare. Tack vare mer än 36 års erfarenhet har Canon nu kunnat lägga till unika funktioner till TS-E 17mm f/4L och TS-E 24mm f/3,5L II som gör att användarna kan rotera riktningen för lutningen och förskjutningen oberoende av varandra. Därför går det nu att få större kontroll över fokalplanet och efterlikna rörelserna hos en storformatskamera. Canons revolutionerande roterande mekanism för lutning och förskjutning är särskilt användbar vid fotografering av produktbilder från ett perspektiv som kräver en viss inramning och där fokalplanet är viktigt.

De nya objektiven, som har påverkats av åsikter från professionella fotografer, har skapats för att ge en hög bildkvalitet, med hög upplösning, hög kontrast och minskad förvrängning. Användandet av asfäriska främre linser med hög exakthet minskar det brus som är vanligt i vidvinkelobjektiv till ett absolut minimum, till och med i kanterna. TS-E 17mm f/4L och TS-E 24mm f/3,5L II har även flera UD-linser för att minska kromatisk aberration och optimera fokusmekanismerna.

Canon introducerar i dag även ny serie mångsidiga PL-C B-polarisationsfilters (52 till 72mm) som hjälper till med att minska reflektioner, eller för att göra en blå himmel mörkare. Med PL-C B-filtren, som är tillgängliga i storlekarna 52, 58, 67, 72, 77 och 82mm, kan objektivlocket sitta fast på filtret, vilket minskar risken för att filtret skadas om det inte tas bort när det inte används.

TS-E 17mm f/4L och TS-E 24mm f/3,5L II har följande huvudfunktioner:
- objektiv med lutning och förskjutning som är kompatibla med alla Canon EOS-kameror
- ultravidvinkel på 17mm respektive vidvinkel på 24mm, vilket är idealiskt för arkitektur- och landskapsfotografering
- ±6,5° lutning och ±12mm förskjutning (TS-E 17mm f/4L) respektive ±8,5° lutning och ±12mm förskjutning
- (TS-E 24mm f/3,5L II)
- lutnings- och förskjutningsmekanismen kan roteras ±90°, vilket gör att det går att förskjuta i alla riktningar
- lutningsmekanismen kan roteras ±90°, vilket gör att det går att luta i alla riktningar relativt förskjutningen
- asfäriska linser och UD-linser minimerar den kromatiska aberrationen
- SWC- (Sub-Wavelength structure Coating) och Super Spectra-beläggningar motverkar spökbilder och slöjor
- cirkelformad bländaröppning för fin oskärpa
- TS-E 17mm f/4L har en flytande intern fokusmekanism, vilket ger hög bildkvalitet i hela fokusintervallet


Leveransstart för TS-E17 är ännu ej fastställt. Rekommenderat cirkapris är 37400 kronor inklusive moms (29920 kr exkl. moms).
Leveransstart för TS-E24 är ännu ej fastställt. Rekommenderat cirkapris är 32 800 kronor inklusive moms (26 240 kr exkl. moms).

För pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank, www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.

För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se

Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8 % av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image