Canon utökar sin övervakningsportfölj med nätverkskameran VB-C500D

2009-02-16, Canon introducerar idag den kompakta nätverksövervakningskameran VB-C500D, som är särskilt utformad för inomhusmiljöer med höga säkerhets- och övervakningskrav.

Den flexibla VB-C500D är baserad på den populära VB-C60 och har utformats för att möta de aktuella trenderna på övervakningsmarknaden genom att vara så liten och diskret som möjligt. VB-C500D ryms i en ultrakompakt 3,7-tums minikupol (kupoldiameter) med en 2,4x optisk zoom (4x digital) med ett 82°-vidvinkelobjektiv med variabel fokus som passar för övervakning av större utrymmen som köpcentrum, tågstationer eller kontor, samt för mindre utrymmen som bankomater och butiker. Eftersom den bara är 3,7 tum kan den användas för övervakning på nära håll utan att den syns, vilket gör att den passar även i eleganta miljöer.

VB-C500D innehåller en bildbearbetningsfunktion för hög kvalitet, som DIGIC NET, som distribuerar JPEG-/MPEG-4-bilder med hög kvalitet samtidigt, och som kan fånga bilder vid 0,3 lux (1/30 sek.) samtidigt som den har lågt brus och exakt färgåtergivning. VB-C500D har förbättrad känslighet på grund av Canons höga bildhanteringskvalitet. Vid övervakning på natten och i svagt ljus växlas den automatiskt till nattläge, och därmed från färg till svartvitt. Canons SSC-teknik (Smart Shade Control) används för justering av mörka områden samtidigt som ljusstyrkan bibehålls, vilket gör att även bakgrunden blir skarp.

VB-C500D har även förbättrade funktioner som funktionerna för bildöverföring och ljuduppspelning utlöst av rörelseigenkänning samt tvåvägsljud (full duplex), vilket gör att säkerhetspersonalen kan fånga ljudmeddelanden och utsända meddelanden. Ingen ytterligare installation krävs efter att kameran har anslutits till en PoE-hubb, vilket gör den mycket enkel och kostnadseffektiv att montera. VB-C500D är framför allt avsedd för säkerhetsövervakning och är lämplig för videoövervakning i butiker, affärslokaler, på allmänna transportmedel och inom industrin.


Funktioner:

- Vidvinkelobjektiv med variabel fokus
- DIGIC NET för samtidigt distribution av JPEG- och MPEG-4-bilder
- CCD-pixelfelkorrigering vilket ger hög bildkvalitet även efter långvarig användning
- Automatiskt nattläge för övervakning i svagt ljus
- SSC (Smart Shade Control) för justering av mörka områden samtidigt som ljusstyrkan i ljusa områden bibehålls
- PoE för användning av en enda nätverkskabel ansluten till en PoE-hubb för strömförsörjning av kameran och överföring av video- och ljuddata
- Kompakt och flexibel för användning i många olika miljöer
- Hög kvalitet på bilder av rörliga motiv med hjälp av progressiv scanning
- Funktion för bildöverföring och ljuduppspelning utlöst av rörelseigenkänning: en händelse som känns igen som rörelse eller en inhändelse från en extern enhet används som utlösare, och medför att de bilder som buffrats i kameran överförs
- VB-C500D kan överföra och ta emot ljud (full duplex)
- Litet videoövervakningssystem med enkel inspelningsprogramvara: VB-C500D levereras med VK-Lite, som är en enkel version av programvaran Network Video Recorder (tillbehör)
- VB-C500D har en inbyggd VB-C500-visare, vilket innebär att du inte behöver installera något visningsprogramFör pressmaterial och högupplösta bilder besök www.canon.se eller vår europeiska bildbank,
http://www.canon-europe.com/press_centre/press_releases/news/index.asp


För mer information, kontakta:
Roel Lammers, Produktchef foto & video
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 21
E-post: roel.lammers@canon.se


Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

spacer
					image