Canon hyllar inspirerande Berghs-studenter med stipendium

För tredje året i rad delar Canon Svenska AB ut stipendiet ”You Can Scholarship in Graphic Design – Supported by Canon” till studenter inom grafisk design på Berghs School of Communication.

Årets You Can-stipendiater är studenterna Richard Feldéus och Oscar Wettergren. Båda har genomfört studier med väl godkända resultat och har, konsekvent under sin studieperiod, visat på stor innovation i sin utveckling som visuella kommunikatörer och grafiska formgivare.

Syftet med stipendiet är att lyfta fram två duktiga elever, en i vardera årskurs, som har  gjort arbeten som både berör och inspirerar betraktaren till personlig kreativitet och eftertanke.

Richard Feldéus, årskurs 2, mottagare av stipendiet säger:

–  Att ha tilldelats You Can-stipendiet för andra året i rad känns fantastiskt motiverande. Det är självklart väldigt roligt att mitt arbete uppskattas och som nyutexaminerad ger stipendiet mig ökat självförtroende i jakten på jobb.

Paul Lacopie, initiativtagare och prisutdelare från Canon Business Center City, berättar: 

–   En av mina stoltaste stunder på Canon var när jag för tre år sedan lyckades instifta detta stipendium. Att få lyfta fram duktiga elever inom grafisk design är otroligt stimulerande och vi på Canon ser det som ett stort privilegium att få dela ut stipendiet årligen. Konkurrensen på Berghs är knivskarp och det är alltid en utmaning att utse stipendiaterna.

För att säkerställa att valet faller på den bästa eleven samarbetar Canon med några av de mest kompetenta människorna inom branschen. Fredrik Josefsson från Åkestam & Holst och Lotta Thunberg från Bas Brand Identity har sedan start, med stor entusiasm deltagit i juryarbetet.

Motivering till vinnaren i årskurs 1
Vinnaren visar att det går att kombinera skicklighet inom grafisk design med en synnerligen utvecklad talang för kommunikation. Med stora idéer, även inom det lilla, rör sig vinnaren obehindrat mellan olika medier. Fortsätt att utvecklas och inspirera, det kan leda till något riktigt stort. Grattis Oskar Wettergren!

Motiveringen till vinnaren i årskurs 2
Den röda tråden som följer vinnarens alster, uppfattas alltid som välgjort och stilsäkert. Juryns slutsats är att tack vare vinnarens nyfikenhet och lekfullhet, görs det ett arbete med kreativ höjd och mycket starkt personligt uttryck. Grattis Richard Feldéus!

Fotograf: Anders Larsson

För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

 

spacer
					image