Canon fokuserar på mode

När ELLE-galan går av stapeln i januari 2013 är Canon med som samarbetspartner. Medverkan på ELLE-galan är en del i Canons långsiktiga satsning på mode som även omfattar modeveckorna i Paris, London, Milano och Moskva. Under ELLE-galan i Stockholm delas priset Årets Fotograf ut i samarbete med Canon.

Canon, marknadsledande inom digital bild, har ett långsiktigt samarbete med modebranschen. Foto och film är en central del inom mode som involverar och påverkar allt från fotografer och kreatörer till slutkonsumenter. Förutom samarbetet med ELLE-galan i Stockholm är Canon även partner till modeveckorna i London, Paris, Milano och Moskva. ELLE-galan är ett av de mest betydelsefulla evenemangen inom den svenska modevärlden och hålls på Grand Hôtel i Stockholm den 11 januari 2013. Canon är med som samarbetspartner för andra året i rad.

– Vi på Canon delar ELLEs passion för mode, design och bild, säger Eva Albinsson, Kommunikationschef på Canon. Genom vår närvaro på galan vill vi visa på kopplingen mellan mode och fotografi samt hur Canon genom sin bildteknik kan höja den kreativa potentialen i modevärlden.

Under ELLE-galan delas priset Årets Fotograf ut. Vinnaren utses av ELLEs jury och priset presenteras i samarbete med Canon. Vid ELLE-galan 2012 delades priset ut till modefotografen Elisabeth Toll med motiveringen: En poetisk kompositör som trivs bäst i öppna landskap. Sinnlig, kvinnlig – alltid i samspel med modell och miljö. Ett skandinaviskt ljus bland hårda blixtar.

Canon kommer även att genomföra flera olika aktiviteter inför, under och efter galan för att påvisa kraften i bilden och ytterligare förstärka kopplingen mellan mode och fotografi.


För pressmaterial och högupplösta bilder besök vårt pressrum: http://www.canon.se/About_Us/Press_Centre/index.asp

spacer
					image