Canon gratulerar Elisabeth Toll - Årets Modefotograf 2012

Utmärkelsen Årets Modefotograf går till Elisabeth Toll för hennes poetiska kompositioner i öppna landskap. Priset, som sponsras av Canon, delades ut i samband med ELLE-galans 15-års jubileum i Stockholm den 13:e januari.

För 15:e året i rad utsågs Årets Modefotograf i samband med ELLE-galan. Utmärkelsen, som i år sponsras av Canon, är en av 15 kategorier i årets största modepris. En jury, bestående av bland andra ELLEs chefredaktör Hermine Coyet Ohlen och modefotografen Camilla Åkrans, utsåg Elisabeth Toll till Årets Modefotograf 2012, med följande motivering:

"En poetisk kompositör som trivs bäst i öppna landskap. Sinnlig, kvinnlig - alltid i samspel med modell och miljö. Ett skandinaviskt ljus bland hårda blixtar."

-   Jag är otroligt stolt och smickrad över utmärkelsen, säger Elisabeth Toll. I juryn sitter flera av mina stora förebilder och Canons produkter ligger mig varmt om hjärtat. Att fotografera ute i olika miljöer tillför både stämning och ljus som inte går att återskapa på samma sätt i en studio. Modellens kläder tillsammans med omgivningen inspirerar och sätter ramen till den historia jag vill berätta.

Elisabeth Toll är en hängiven Canon-fotograf, som inspireras av böcker, filmer och vardagliga händelser för att berätta sin historia i bilder. Hon startade sin professionella karriär vid millennieskiftet med ett projekt där hon skildrade legionärer i Franska främlingslegionen. Därefter bytte Elisabeth Toll bana till modefotografi, och arbetar nu bland annat för franska, ryska och tyska Vouge.

–   Elisabeth Toll lyckas verkligen fånga och förmedla känslan av närhet till både personen och miljön i sina bilder, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef på Canon Svenska. Hon är en fantastisk inspirationskälla för de många duktiga fotografer - proffs liksom unga, modeintresserade personer, som har ett stort intresse för foto. Därför känns det väldigt roligt att hon får den här utmärkelsen

Utöver äran får Elisabeth Toll en presentcheck på 30 000 SEK att handla valfria Canon-produkter för. Helen Iwefors Häggblom fortsätter:
–  Att sponsra utmärkelsen Årets Modefotograf känns väldigt kul och relevant för Canon. Passionen och drivet som vi ser hos modefotografer är inspirerande för oss alla och Canon har under flera års tid valt att engagera sig i och stödja modehändelser runt om i Europa.
Elisabeth Toll avslutar:

-   Prispengarna kommer väldigt lägligt för mig. Med en ny kamera från Canon kommer jag kunna utveckla mitt fotograferande ytterligare med hjälp av den senaste tekniken.


För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

spacer
					image