Canon nyanställer inom kommunikation

Stockholm, 2010.12.22 , Helen Iwefors-Häggblom går från PR-ansvarig till kommunikationschef för Canon Svenska och nyanställda Fredrik Henriksson tar greppet om kommunikation och event mot företagsmarknaden. Fokus i kommunikationen ökar mot Canons kunder och företagets miljöarbete.

Helen Iwefors-Häggblom är ny kommunikationschef på Canon Svenska efter drygt fyra år som PR-ansvarig. I november rekryterades Fredrik Henriksson som PR- och eventansvarig mot företagsmarknaden för Canon Svenska. Fredrik kommer närmast från Gullers Grupp där han som PR-konsult, under flera år har arbetat med IT- och teknikkunder.

-  Det känns väldigt bra att ha Fredrik här hos oss på Canon, säger Helen Iwefors-Häggblom. Hans erfarenhet som PR-konsult kommer till stor nytta i den här tjänsten. För oss är det en utmaning att kommunicera hela Canons varumärke.

Fredrik Henriksson berättar:
-  Canon är ett spännande företag på många sätt, och ligger verkligen i framkant vad gäller att utveckla nya tjänster och produkter som förenklar och förbättrar företags dokumenthantering. En utmaning och något som jag ser fram emot är att kommunicera kring det Canon gör som inte bara är produkter, så som konsulttjänster och ett gediget miljöarbete.

Ungefär tio procent av Canons omsättning går direkt in i forskning och utveckling och företaget lägger sedan länge stort fokus på miljö genom både interna och externa åtaganden. Miljöarbetet präglar alla Canons affärsområden och varje steg av företagets tekniska utveckling, tillverkning och marknadsföring. Alla medarbetare genomgår en grundutbildning i miljö, vilken fungerar som en gemensam plattform för den fortsatta utvecklingen av miljöarbetet. För att förbättringarna av Canons produkter inte ska ske på bekostnad av miljön jobbar företaget bland annat med återvinning av tonerkassetter och återtillverkning av kopiatorer. Under 2011 kommer Canon att ha ännu större fokus på miljöarbete, vilket även kommer att märkas i kommunikationen.

Ett exempel på Canons engagemang är isbjörnsprojektet som Canon driver tillsammans med WWF för att studera hur den smältande polarisen påverkar isbjörnarna. Tillsammans med WWF arbetar Canon också för att på ett inspirerande och engagerande sätt informera om effekterna av klimatförändringar. Under 2011 kommer Canon att lägga ännu mer resurser på WWF-samarbetet. För att signalera till världens beslutsfattare att ta klimatförändringarna på allvar kommer Canon återigen att delta i miljömanifestationen Earth Hour.


För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Kommunikationschef
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


Fredrik Henriksson, PR & Event Professional
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 86 24
E-post: fredrik.henriksson@canon.se

spacer
					image