Earth Hour 2010 – fota och tävla när Sverige släcker ljuset

Earth Hour 2010 Canon och Världsnaturfonden WWF anordnar för andra året i rad en gemensam fototävling för att fånga nedsläckningen under Earth Hour 2010.

Fototävlingen görs i samarbete med tidningen Kamera & Bild. En jury med bland andra naturfotografen Brutus Östling och representanter från Kamera & Bild, WWF och Canon utser vinnarna.

Tävlingen är öppen för såväl amatörer som proffs, och vinnaren blir den person som bäst lyckats fånga syftet med denna manifestation och dokumentera själva nedsläckningen den 27 mars. Första pris i tävlingen är Canons prisbelönta digitala systemkamera EOS 1000D. De 10 vinnarbidragen kommer att publiceras på Canons och Kamera & Bilds hemsidor samt visas i en utställning på Canons huvudkontor.

Juryn som bedömer bidragen består bland annat av den prisbelönta naturfotografen Brutus Östling som bland annat givit ut flertalet fotoböcker och vars senaste bok: Att överleva dagen, blev belönad med Augustpriset 2009 för årets svenska fackbok.

 Övriga jurymedlemmar är:
• Per Karlsson, Canons specialist på proffsfotografering
• Magnus Frödeberg, chefredaktör, Kamera & Bild
• Barbara Evaeus Världsnaturfonden WWF

Deltagare i tävlingen ska ladda upp en före- och en efterbild, det vill säga en bild när ljuset är tänt och en när ljuset är släckt.

Tävlingen kommer att vara öppen mellan den 22 – 31 mars och där finns också tips för dem som är intresserade av att förbättra sina fotokunskaper. Bland annat kommer det att finnas fototips för hur man fotograferar i mörker. För att tävla gå in på denna länk: http://www.kamerabild.se/1.336345

Svenska Earth Hour 2010
Earth Hour startade för tre år sedan som en kampanj för att få Sydney i Australien att släcka ljuset för klimatet och har sedan dess spridit sig enormt. Earth Hour 2009 blev en succé och nära en miljard människor världen runt visade sitt stöd genom att släcka ljuset och 64 % * av Sveriges befolkning släckte ljuset.  I år förväntas antalet öka och målet är att 5 miljoner ska delta i Sverige och över en miljard människor världen över.  Städer, kända byggnader och landmärken världen över kommer att släckas och i Sverige har drygt 120 kommuner, med Stockholm och Göteborg i spetsen, och över 600 företag och organisationer redan anmält sitt deltagande, dessutom strömmar anmälningarna från privatpersoner in för fullt. Gå in på www.wwf.se/earthhour för anmälan mer information.

* enligt utvärdering av SIFO

spacer
					image