Canon tar ett helhetsgrepp kring foto under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm

I januari 2013 inledde Canon en långsiktig satsning på den svenska modebranschen genom ett samarbete med Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Nu fördjupar Canon partnerskapet och tar ett helhetsgrepp kring foto under modeveckan och erbjuder besökande journalister och bloggare allt från fotosupport till kostnadsfri sensorrengöring.

Canon, marknadsledande inom digital bild, har sedan fyra år tillbaka samarbetat med de internationella modeveckorna i London, Paris, Milano och Moskva. I januari i år började Canon en långsiktig satsning även på den svenska modebranschen genom sin medverkan på Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Nu fördjupas partnerskapet och när MBFW äger rum den 26 – 28 augusti finns Canon på plats och bistår journalister, bloggare och fotografer med allt från fotosupport till sensorrengöring.

- I januari i år var det första gången vi var delaktiga i Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm och vi är glada att nu utveckla samarbetet ytterligare. Canon kommer finnas på plats under veckan och hjälpa till med alla sorters frågor relaterade till foto och bildhantering säger Eva Albinsson, kommunikationschef på Canon. Mode och fotografi är starkt sammankopplat och under modeveckorna får vi möta en publik som delar vår passion för mode och fotografi. Modeveckorna skapar en arena där vi och våra produkter hör hemma och att kunna bistå besökande bloggare, journalister & fotografer till ännu bättre bilder känns väldigt kul.

Partnerskapet innebär bland annat att Canon fyller pressrummet på Mercedes-Benz Fashion Week med de senaste nyheterna inom digital bild och förser modeveckans två officiella fotografer med kameror och utrustning. Canon lånar även ut produkter och tillbehör till fotografer på plats samt erbjuder dem kostnadsfri sensorrengöring av EOS kameror. Vidare kommer Canonpersonal finnas på plats och hjälpa till vid alla typer av fotorelaterade frågor - både i pressrummet och runt catwalken.

Inför MBFW har Canon, tillsammans med formgivaren och designern Cajsa Bratt, skapat en unik accessoar i form av en scarf. Scarfen har tydliga kopplingar till foto där Cajsa baserat mönster på pixlar, fotografi och bländare. Scarfen kommer att finnas tillgänglig i begränsad upplaga under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm.

Cajsa har tidigare, på uppdrag av Canon, designat kameraväskor till IXUS-modellerna i två omgångar.

spacer
					image