John Björkmann blir ny VD på Canon Svenska

i-Sensys-MF4750
John Björkmann tillträder idag som ny VD för Canon Svenska AB. John, som har en lång och gedigen bakgrund i branschen, kommer närmast från en roll som Nordenchef för Océ. Canon förvärvade Océ under 2011 som ett led i strategin att utöka närvaron kring professionella trycklösningar och storformat.

John Björkmann har de senaste halvåret varit ansvarig för den affärsmässiga integrationen mellan Canon och Océ där ambitionen är att vara den ledande leverantören av utskriftssystem för produktion och storformat. Arbetet har pågått under ca ett år och idag är de två produktportföljerna fullt integrerade, vilket betyder att Canon har den bredaste produktportföljen som finns tillgänglig för den professionella utskriftsmarknaden i dag.

- Jag är oerhört inspirerad att fortsätta resan med att leverera marknadens bästa och mest kompletta utbud för professionella användare inom både print och foto, säger John Björkmann. Jag är också glad över möjligheten att förvalta ett av världens mest välrenommerade varumärken på den svenska marknaden.

Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare.

Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare.

Tidigare VD:n Bertil Widmark fortsätter som Försäljningsdirektör för Canon Svenska.

spacer
					image