Canon kopplar greppet kring modefotografi och visualiserar Maria Nilsdotters jubileumskollektion med utskrifter på Canon Oce Arizona 350 XT

Canon fortsätter att satsa stort på modefotografi och går för andra året i rad in som huvudsponsor för Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm. Som ett led i detta sker också ett nära samarbete mellan Canon och den internationellt hyllade smyckesdesignern Maria Nilsdotter som valt att visualisera sin jubileumskollektion med hjälp av bla. utskrifter på plexiglas på Canon Oce Arizona 350 XT planskrivare.

Canon, marknadsledande inom digital bild, har sedan 9 år tillbaka samarbetat med de internationella modeveckorna i London, Paris och Milano. I Sverige är Canon för andra året i rad huvudsponsor till Mercedes-Benz Fashion Week. När MBFW äger rum den 27 - 29 januari finns Canon på plats för att bistå journalister, bloggare och fotografer med allt från fotosupport, utlån av produkter och sensorrengöring.

Under modeveckan i januari samarbetar Canon med den framstående smyckesdesignern Maria Nilsdotter och hennes visning ”No.10” av höst/vinterkollektionen 2014. Visningen består av 10 fotografier, alla tagna med Canon EOS 5D Mark III av fotograf Viktor Flumé och utskrivna på Canon Océ Arizona 350 XT planskrivare. På plats presenteras även hennes smyckeskollektion. Maria Nilsdotters söker sin inspiration i sagovärldens mystik. Tillsammans med Canon har Maria Nilsdotter även designat en exklusiv putsduk för modeveckan, där hennes karaktäristiskt mystiska sagovärld träder fram.

– Det känns extra roligt att samarbeta med Maria Nilsdotter och hennes jubileumsvisning, där våra produkter spelar en viktig roll och kan bidra till att hennes kollektion får mycket uppmärksamhet. På detta sätt visualiseras vad våra produkter kan åstadkomma och vår bredd från foto till utskrift. Bilderna är framtagna med hjälp av Canons produkter och utskrivna på plexiglas vilket ger ett imponerande resultat, säger Helen Iwefors Häggblom kommunikationschef på Canon.

Partnerskapet med Mercedes-Benz Fashion Week innebär bland annat att Canon fyller pressrummet i Spegelsalen på Berns med de senaste nyheterna inom digital bild samt förser modeveckans två officiella fotografer med kameror och utrustning. Canon lånar även ut produkter och tillbehör till fotografer på plats, tillhandahåller laddningsstation för kamerabatterier och mobiltelefoner samt erbjuder kostnadsfri sensorrengöring av EOS kameror. Canon fotograferar även besökarna mot en fondvägg samt skriver ut fotografierna på plats.

Vidare kommer Canonpersonal att hjälpa till vid alla typer av fotorelaterade frågor - både i pressrummet och runt catwalken.spacer
					image