Canon stöder Earth Hour - släcker för en ljusare framtid

2009-02-09, Canon Svenska deltar i den officiella manifestationen Earth Hour, och släcker ned sitt huvudkontor samt genomför en informationskampanj för att sprida budskapet vidare. I Earth Hour 2009 förenas miljontals människor i den enkla handlingen att släcka ljuset mellan kl. 20.30-21.30 lördagen den 28 mars. Det är en signal till världens beslutsfattare att ta klimatförändringarna på allvar och målet är att en miljard människor över hela jorden ska delta.

- Vi på Canon är väldigt stolta över vårt långsiktiga miljö- och hållbarhetstänkande och vårt deltagande i Earth Hour är en naturlig del av vad företaget står för. Genom våra olika kanaler kommer vi att nå ut till cirka en kvarts miljon människor och sprida det viktiga budskapet som Earth Hour manifesterar, säger Madelene Axelson, Kommunikationschef på Canon Svenska. Vi hoppas kunna bidra till att Sverige med råge når målet att en miljon människor släcker ljuset för att påverka det globala klimatavtalet som ska förhandlas fram i Köpenhamn i slutet av året.

Canon Svenska anordnar tillsammans med Världsnaturfonden WWF och Fotosidan.se en nationell fototävling med syftet att dokumentera Earth Hour. Det vinnande fotot är det som bäst fångar klimatmanifestationen och dokumenterar själva nedsläckningen. Mer information om fototävlingen kommer att lanseras inom kort.

Canon har samarbetat med WWF sedan 1998 och blev WWF:s första naturvårdspartner. Det är en del av Canons engagemang för miljö och hållbarhet, något som har sitt ursprung i den japanska företagsfilosofin Kyosei - att leva och arbeta tillsammans för allas bästa. Deltagandet i Earth Hour är en aktivitet som företaget gör för att tillsammans med WWF engagera sig i klimatfrågan, precis som det framgångsrika isbjörnsprojektet som inleddes 2007. Vilket har gett WWF:s forskare möjlighet att övervaka isbjörnarnas positioner på Svalbard via satellit och fått tusentals svenskar och européer att engagera sig i de smältande isarna och isbjörnarnas framtid.


Detta gör Canon för att sprida budskapet om Earth Hour:

- Släcker ned huvudkontoret i Solna.

- Informerar om Earth Hour till samtliga anställda (cirka 450 personer), via sin hemsida (110 000 besökare per månad), i sitt nyhetsbrev till företagskunder (cirka 40000 upplaga), nyhetsbrev till konsumentkunder (cirka 80 000 upplaga).

- Arrangerar en nationell fototävling i samarbete med WWF och Fotosidan.se för att dokumentera Earth Hour i Sverige.

- Anordnar en intern tävling för alla som hjälper till att sprida budskapet viralt till sina vänner och bekanta.

- Organiserar ett "Pre Earth Hour" på Canons huvudkontor där Johan Tell, författare till boken 100 sätt att rädda världen, föreläser för alla Canon-anställda.Svenska Earth Hour 2009
Earth Hour startade för två år sedan som en kampanj för att få Sydney i Australien att släcka ljuset för klimatet. I år har redan över 70 länder med närmare 400 städer anmält sitt deltagande och Earth Hour blir troligen den största globala manifestationen någonsin. Städer, kända byggnader och landmärken världen över, som operahuset i Sydney, Stockholms slott, kommer att vara mörklagda mellan 20.30-21.30 lördagen den 28 mars. I Sverige har drygt 30 kommuner, med Göteborg och Malmö i spetsen, och över 60 företag redan anmält sitt deltagande, dessutom strömmar anmälningarna från privatpersoner in för fullt. Gå in på www.wwf.se/earthhour för mer information.För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 8% av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget är 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image