Earth Hour 2011 – Släck ned, fota och tävla med din bild

Canon och Världsnaturfonden WWF anordnar för tredje året i rad en gemensam fototävling för att fånga nedsläckningen under Earth Hour. Fototävlingen arrangeras i samarbete med MSN.

Tävlingen, som pågår t o m den 3 april, är öppen för såväl amatörer som proffs. Det vinnande bidraget blir det som lyckats fånga syftet med Earth Hour och dokumentera själva nedsläckningen den 26 mars. Första pris i tävlingen är Canons PowerShot G12 och naturfotografen Brutus Östlings och Susanne Åkessons bok ”De krushuvade och andra pelikaner”.
 
Vinnarbidragen kommer att publiceras på Canons, WWFs och MSNs hemsidor samt visas i en utställning på Canons huvudkontor.

1:a pris Canon PowerShot G12 + naturfotografen Brutus Östlings och Susanne Åkessons bok ”De krushuvade och andra pelikaner”
2:a pris Canon IXUS 220 HS svart
3:e-5:e pris Canons bok ”Bättre bilder”

WWF Bonuspris till bästa familjeporträtt: Medlemskap i pandaklubben

Jurymedlemmar är:
Per Karlsson, Canon
Sofi Holmström, MSN
Barbara Evaeus Världsnaturfonden WWF


Deltagare i tävlingen ska ladda upp en före- och en efterbild, det vill säga en bild när ljuset är tänt och en när ljuset är släckt.
Tävlingen kommer att vara öppen mellan den 26 mars och den 3 april och tips för dem som är intresserade av att förbättra sina fotokunskaper finns i anslutning till tävlingen fototips kring hur man fotograferar i mörker.

För att tävla och ta del av fototipsen gå in på http://mittmsn.se.msn.com/earth-hour/.
- Vi på Canon är väldigt stolta över vårt långsiktiga miljö- och hållbarhetstänkande och att delta i Earth Hour i år igen är en naturlig del av vad företaget står för. Miljö är alltid en viktig aspekt för oss på Canon, men inför och efter Earth Hour ökar vi miljöfokus såväl internt som externt mot våra kunder och partners då vi vill sprida det viktiga budskapet som Earth Hour manifesterar, säger Linda Elmén, miljöchef på Canon Svenska.

Varför deltar Canon i Earth Hour?
Canon Europe var en av WWF:s första naturvårdspartner 1998. Som naturvårdspartner hör vi till en utvald grupp av multinationella företag som ger bidrag till WWF:s globala naturvårdsarbete för att bidra till organisationens miljöarbete. I linje med vår företagsfilosofi Kyosei arbetar vi för att använda våra resurser på effektivaste sätt, för att aktivt bidra till ett samhälle som samarbetar för hållbar utveckling.

Svenska Earth Hour 2011
Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour. För ytterligare information, se:
http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-startsida


För mer information, kontakta:
Fredrik Henriksson, PR- & Event Professional
Canon Svenska AB
Direkt:  0739 78 86 24
E-post: fredrik.henriksson@canon.se

spacer
					image