Canon och Océ utökar samarbetet

Stockholm, 1 november 2010. Tillsammans kommer Canon och Océ att erbjuda storformatskrivare med tillbehör till befintliga och potentiella återförsäljare. Senare i år kommer dessutom Océ VarioPrint 6000 Ultra-serien säljas genom Canons distributionskanaler. Det utökade samarbetet ger återförsäljarna ett bredare produktutbud och möjlighet till starkare marknadsposition.

På Canons EXPO-mässa i Paris i oktober visade Canon och Océ för första gången upp sina produkter och lösningar tillsammans. Resultatet är den bredaste portföljen av utskriftssystem för produktion och storformat som finns tillgänglig för den professionella utskriftsmarknaden i dag.

Större produktutbud
I mars 2010 blev Canon majoritetsägare i Océ, en av världens främsta leverantörer av dokumenthanteringssystem samt utskriftsprodukter och tjänster för professionella användare.

Integrationsplaneringen av de två företagen är i full gång både på global och lokal nivå. Tillsammans hoppas företagen kunna skapa större kundnytta och få bättre förutsättningar för att kunna förse marknaden med ny teknologi.

-          Vårt nära samarbete med Océ innebär att vi kan erbjuda våra kunder ännu större utbud, säger David Preskett, chef för Professional Print, Canon Europa. Vi hoppas att samarbetet gör det lättare för våra kunder att utnyttja sin fulla potential och skapa sig nya affärsmöjligheter. Vi kommer gemensamt med Océ att stödja våra kunder.

Fördjupat försäljningssamarbete
De första stegen för att kombinera företagens produktsortiment tas just nu i Europa, Mellanöstern och Afrika. Genom ett fördjupat korsförsäljningssamarbete kommer Océ VarioPrint 6000 Ultra-serien säljas genom Canons distributionskanaler senare i år. 

Dessutom kommer Canon och Océ att erbjuda storformatskrivare med tillbehör till befintliga och potentiella återförsäljare av Canon och Océ. Detta ger återförsäljarna ett bredare produktutbud och därmed en starkare marknadsposition.

På EXPO-utställningen visades många Océ-produkter upp, inklusive de senaste hög-hastighetstryckpressarna för enkelfärg, bland annat Océ VarioPrint 6320 Ultra och företagets färgserie Océ JetStream 1000. Även Océ ColorWave 600 och Océ Arizona 550 XT, som kompletterar Canons utbud av storformatskrivare visades upp. Canon och Océs lösningar inom arbetsflöde, web-till-print och övriga datorprogram demonstrerade hur lätt hårdvara och mjukvara från de båda företagen kan integreras med varandra.

-          Vi är stolta över att kunna erbjuda Canons produkter tillsammans med Océs PRISMA-mjukvara genom våra försäljningskanaler. Det gör det möjligt för oss att erbjuda  de fullständiga lösningar som våra kunder efterfrågar, säger Nick Klitsie, Vice VD för Business Group Office & Printroom, Océ Document Printing. Samarbetet förstärks genom vårt befintliga försäljningssamarbete och vi ser fram emot att utöka vår gemensamma produktportfölj ytterligare.

Canon och Océ arbetar för att kunderna ska kunna köpa produkter från båda företagen med full sälj- och servicesupport. Canons produkter som distribueras genom Océs kanaler säljs under Canons varumärke och Océs produkter som erbjuds genom Canons kanaler säljs under Océs varumärke.

Etablerat samarbete
Redan nu distribuerar Océ ett urval av Canons produkter genom sina kanaler. I maj 2010 tillkännagavs att Océ skulle sälja Canons serie imagePRESS colour, vilket också inkluderar imagePRESS C6000- och C7000-serien.

Nu erbjuder Océ även andra Canon-produkter; exempelvis all-in-one black & white imageRUNNER ADVANCE  8000-serien samt imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO-serien. Inom kontorsskrivarsegmentet erbjuder Océ Canons multifunktionsskrivare imageRUNNER ADVANCE 6000 för svartvita utskrifter och multifunktionsskrivarna i ADVANCE C5000-serien för färgutskifter.

Sedan en tid tillbaka har kunder i USA och och i Tyskland haft möjlighet att köpa Canonprodukter genom Océs försäljningskanaler. Detta inkluderar Canon imagePRESS C6000 och C7000 liksom imageRUNNER 8000-serien. 

Om Canon EXPO 2010
Canon EXPO 2010 är en global mässa som hålls en gång var femte år. Den Europeiska mässan hålls i den imponerande Grande Halle de la Villette i Paris och täcker nästan 8000 kvadratmeter utställningsyta. Under mässan introduceras nya produkter för hem och kontor och ger en bild av hur stora nyheter inverkar på ett brett utbud av nya affärsområden inom konsumentprodukter, bildhantering, kontorsutrustning, trycksaksproduktion, TV- och radiosändningar, kommunikation, medicinska system och säkerhetslösningar. Canon Expo 2010 är den ultimata upplevelsen av "We Speak Image" - Canons vision om att erbjuda bildlösningar som uppmuntrar kunder att utforska sin egen passion för bilder.


För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se


spacer
					image