Canon fortsätter sin artonåriga företagssponsring av World Press Photo Foundation

2009.11.11, Canon meddelade i dag att man kommer att förnya sin företagssponsring av World Press Photo Foundation med ytterligare tre år, vilket innebär att Canon har främjat det bästa inom fotojournalistik i arton år.

World Press Photo är en oberoende icke-kommersiell organisation som grundades 1955. Den är allmänt erkänd som världens mest prestigefyllda tävling för fotojournalister. Tävlingen lockar varje år tusentals fotografer och erbjuder sällsynta och ikoniska ögonblicksbilder av globala problem och händelser.

Canons proffsprodukter används av fotografer över hela världen som vill ha de mest tillförlitliga och pålitliga produkterna. Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging, Europe, säger:

- Canon är stolta över att kunna fortsätta vår relation med den här ansedda organisationen efter arton år. De bilder som lämnas in till tävlingen har en oerhörd betydelse för vår samlade förståelse av världshändelser.
Lillan Baruch, Executive Board Member, World Press Photo säger:

- Vi är mycket glada över att Canon har förlängt sin artonåriga relation med World Press Photo i ytterligare tre år. Särskilt i dagens hårda ekonomiska klimat så betyder den här förnyade investeringen i fotobranschens framtid, och i vår organisation i synnerhet, mycket för oss. Vi ser fram emot att fördjupa vårt partnerskap och att tillsammans ta det till nästa nivå.

Under 2008 års tävling lämnade mer än 5000 professionella fotografer från 124 länder in bilder till 10 olika kategorier. Den vinnande bilden hade tagits av den amerikanska fotografen Anthony Suau och hade valts ut bland mer än 96000 bilder. Den visade en beväpnad polis i ett amerikanskt hem som övergivits när ägaren inte längre kunde betala sina bostadslån. Vinnaren av World Press Photo 2009 kommer att meddelas 12 februari 2010.

 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1,8 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140000 anställda - varav drygt 15000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2009 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget år 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

Ladda ner hela pressreleasen här [PDF, 110 KB]
spacer
					image