Canon och WWF firar 10 år av framgångsrikt samarbete

I år firar samarbetet mellan Canon Europa och Världsnaturfonden WWF. 10-årsjubiléum. Genom åren har partnerskapet resulterat i flera framgångsrika och konkreta initiativ som isbjörnssatsningen Polar Bear Tracker och den internationella bildbanken, WWF-Canon Photo Gallery.

Canon Europa blev WWFs första naturvårdspartner 1998. Sedan dess har Canon arbetat med WWF i arbetet mot den globala uppvärmningen och för att rädda utrotningshotade arter. Genom samarbetet stöttar Canon Europa WWFs naturvårdsarbete och hjälper till att öka miljömedvetenheten genom intern och extern kommunikation.

- Canon Europas samarbete med WWF är ett lyckat exempel på hur ett företag kan använda sin expertis på ett effektivt sätt och bidra till vårt globala naturvårdsarbete, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF. Vi är väldigt glada över resultaten av det här partnerskapet och ser fram emot ett fortsatt samarbete med Canon.

Canon har sedan företaget grundades haft ett stort engagemang för miljö och hållbarhet. Genom samarbetet med WWF kan företaget fortsätta att arbeta för att öka medvetenheten kring miljöfrågor och stötta WWFs naturvårdsprojekt över hela världen.

- Canon tar ett ansvar för miljön och alla som arbetar inom företaget känner hur betydelsefullt det är att arbeta med miljöfrågor, inte minst klimatförändringarna. Vi är stolta över vårt långa partnerskap med WWF, vilket understryker vårt engagemang för naturvårdsarbetet och aktivt bidrar till WWF:s arbete med att stoppa och förhoppningsvis vända den negativa trenden för jordens naturliga miljö, säger Robert Westin, VD på Canon Svenska.

Tillsammans har WWF och Canon Europa samarbetat kring ett antal framgångsrika initiativ sedan 1998:
WWF-Canon Photo Gallery

Ett av de tidigaste projekten i samarbetet är WWF-Canon Photo Gallery som lanserades 1999 för att digitalisera hela WWF:s fotobibliotek. Genom Canons support och teknik blev tusentals bilder tillgängliga online för WWF och de fotografer som arbetar för WWF. Den här fantastiska bildbanken som fick en nylansering 2007, är ett ovärderligt kommunikationsverktyg och ett bra sätt att föra ut WWF:s budskap.

WWF-Canon Panda Bus
År 2000 lanserades WWF-Canon Panda Bus, en mobil utställning, som lär barn om miljö och naturvårdsarbete. Mellan april och november 2000 reste bussen runt i 13 europeiska länder inklusive Köpenhamn, Dublin, Moskva, Oslo och Paris. Utställningen besöktes av mer än 20000 människor i Europa.

Canon-WWF PAN (Protected Area Network) Parks Programme
Det finns idag åtta PAN Parks i Europa, som WWF bildat för att skydda kontinentens rika naturliv. Sedan 2003 har Canons medarbetare fått möjlighet att arbeta som volontärer i naturvårdsparker runt om i Europa. Ett exempel är Fulufjället i Dalarna, dit 22 Canon-medarbetare från Europa åkte år 2005, för att under tre dagar arbeta i parken med att sätta upp skyltar, bygga spångar och rensa skräp. Programmet är ett viktigt initiativ för att höja medvetandet kring miljöfrågor och skapa möjlighet för Canons anställda att utbyta idéer med sina kollegor över hela Europa.

WWF-Canon Polar Bear Tracker Programme
Under 2007 lanserades projektet där Canon Europa har bidragit till att märka två isbjörnar i Svalbard med radiosändare för att WWFs forskare ska kunna övervaka deras position via satellit. Tillsammans med spårningsprojektet lanserades Canon Kid's Zone, en mikrosajt för barn som innehåller spel och lärorikt innehåll för att få barn i åldern 7-11 år att bli mer miljömedvetna. Med ett besökarantal på över 35 miljoner sedan lanseringen har webbsidan WWF-Canon Polar Bear Tracker blivit WWFs mest populära mikrosajt. Den har uppdaterats under 2009 med nytt och spännande interaktivt innehåll för barn, föräldrar och lärare.

Sverige: Isbjörnsweekend på Naturhistoriska Riksmuseet
I samband med lanseringen av WWF-Canon Polar Bear Tracker Programme anordnade Canon, WWF och Naturhistoriska Riksmuseet en isbjörnsweekend i januari 2008. WWFs isbjörnsexpert Tom Arnbom höll föredrag om sin expedition till ryska Arktis och naturfilmaren Bo Kristiansson visade och berättade om sin film Smälter Arktis? som dessutom hade världspremiär. Tanken med evenemanget var att barn och deras föräldrar skulle få lära känna isbjörnen och öka sina kunskaper och insikter kring sambandet mellan natur och människa. Massor av aktiviteter mötte besökarna, bland annat möjlighet att spela Canons isbjörnsspel, träffa forskare, gå på filmvisning, delta i teckningstävling och frågesport samt ställa frågor till experter.

Sverige: Marknadsföring av Vänföretag
2007 lanserades ett samarbete mellan Canon och WWF, där Canon marknadsför Världsnaturfonden WWFs insamlingsform för företag - Vänföretag - mot alla sina företagskunder. Företag som samarbetar med Canon ges möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt bli WWF Vänföretag genom att Canons personal tar hand om administrationen kring registreringen hos WWF. Väljer kunden att bli Vänföretag märks skrivaren med en dekal som visar att företaget är ett WWF Vänföretag. Samarbetet lanserades under november hos samtliga Canon Business Centers, Canons egen återförsäljarkedja som finns på 31 orter i landet.

För mer information, kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post:helen.iwefors_haggblom@canon.se

Bilder:
http://www.newsdesk.se/pressroom/canon/image/view/wwf-canon-10-aar-isbjoernsbild_02-13367

http://www.newsdesk.se/pressroom/canon/image/view/wwf-canon-10-aar-isbjoernsbild-13366

http://www.newsdesk.se/pressroom/canon/image/view/wwf-canon-10-aar-13365
 
Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2000 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 223 miljarder kronor. Ca 8,3 % av omsättningen år 2008 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon arbetar globalt med miljöfrågorna och är certifierad enligt ISO14001:2004. Rankades som det mest miljövänliga företaget 2007 av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA.

spacer
					image