Canon instiftar stipendium i grafisk design på Berghs School of Communication

Canon Svenska AB delar från och med 2009 ut ett årligt stipendium "You Can Scholarship in Graphic Design - Supported by Canon" riktat mot studenter på den 2-åriga utbildningen Grafisk design på Berghs School of Communication.

You Can-stipendiet delades för första gången ut på Berghs School of Communications terminsavslutning i fredags. Vinnarna blev två kreatörer som utöver att ha genomfört sina studier med väl godkända resultat, under sin studieperiod också visat på stor innovation och utveckling som visuella kommunikatörer och grafiska formgivare.
Syftet med stipendiet är att lyfta fram två framgångsrika elever, en i varje årskurs, som genom sina arbeten berör och inspirerar betraktaren till personlig kreativitet och eftertanke.

Sophie Karlberg årskurs 2, mottagare av stipendiet berättar:

- Jag känner mig väldigt ärad och tacksam för att jag fick motta Canons stipendium. Jag har hela tiden sett upp till mina klasskamrater och tyckte att jag själv var så mycket sämre under första terminen i skolan att jag nästan ville hoppa av. Att jag fått detta pris nu känns alltså galet, fast på ett bra sätt. Tusen tack!

- Det är mycket stimulerande och ett privilegium för Canon att få instifta ett stipendium som lyfter framstående elever inom grafisk design på en skola som Berghs, säger Paul Lacopie, initiativtagare och prisutdelare från Canon Business Center City. Den grafiska branschen är en viktig marknad för Canon och vi är glada för att på detta sätt få möjlighet att belöna kreativitet inom detta område.


Juryns motivering till vinnaren i årskurs 1 - Erik Dolk
Vinnaren i årskurs 1 visar en mycket stark formkänsla. Eleven imponerar både genom väl genomförda arbeten och genom att visa stor variation - från det strikt schweiziska till en explosion av grafisk lekfullhet.

Juryns motivering till vinnaren i årskurs 2 - Sophie Karlberg
Vinnaren i årskurs 2 visar en stor produktivitet och lust. Eleven är idéstark och förutspås en lysande framtid. Fortsätt att brinna för det du gör!


För ytterligare information eller förfrågan om intervjuer kontakta: Helen Iwefors Häggblom, Pressansvarig


Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post:helen.iwefors-haggblom@canon.se


You Can Scohlarship in Graphic Design- Supported by Canon
Stipendiet delas ut årligen till två stycken stipendiater. Stipendiaten i årskurs 1 får ett diplom och en Canon-produkt. Stipendiaten i årskurs 2 får ett diplom och en summa pengar. Kriterierna och underlaget för bedömning utgörs av individuella arbeten eller digitala portfolios. Stipendieaterna väljs av en jury bestående av Canons medarbetare, branschrepresentanter samt lärarrepresentanter från Grafisk design. I juryb deltog: Fredrik Josefsson, Art Director på Åkestam & Holst, Lotta Thunberg, Creative Director på Bas Brand Identity, Pål Pettersson, Course director Graphic Design på Berghs School of Communication, ochPaul Lacopie, Centerchef Canon Business Center City.

Företaget Canon
Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående leverantörer. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 1800 miljoner kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Ca 9% av omsättningen år 2008 investerades i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt. Canon är rankat som det mest miljövänliga företaget av den ideella miljöorganisationen Climate Counts i USA. Mer information om Canon finns på www.canon.se.

 

 

spacer
					image