Canon Svanenmärker skrivare

Canon Svanenmärker nu fyra av sina mest sålda skrivare och multifunktionsskrivare för den svenska marknaden, vilket betyder att det är första gången företaget erhåller en nordisk miljömärkningslicens för produktgruppen kontorsmaskiner.

Canon har sedan tidigare satsat stort på andra miljömärken så som Blue Angel och att energiklassmärka sina skrivare och multifunktionsskrivare EU:s ENERGY STAR-program. Idag är Canon ett av de företag med de största utbuden av Blue Angel och Energy Star-märkta skrivare och även så kallade multifunktionsskrivare på marknaden. Satsningen på Svanen är en anpassning till svenska förhållanden.

– Det finns många likheter mellan Blue Angel, ENERGY STAR och Svanen inom vårt område vad gäller energikrav, men vi genomför detta nu eftersom Svanen är mer känt bland svenska användare och konsumenter, säger Linda Elmén, miljöchef på Canon Svenska AB. Om det här faller väl ut, så är ambitionen att Svanenmärka resten av sortimentet också.

Bordsskrivarna är avsedda både för konsument- och företagsmarknaden, medan copy printers-produkterna är en större modell av skrivare och kopiator avsedd för företagsanvändare. De produkter som nu Svanenmärks är:

Canon i-SENSYS LBP6780x
Canon i-SENSYS LBP7780Cx
Canon imageRUNNER ADVANCE C2225i
Canon imageRUNNER ADVANCE C5250i

– 96 % av de svenska konsumenterna känner igen Svanensymbolen så tillsammans med Canon, som är ett av världens starkaste varumärken, kan vi få fler konsumenter att göra hållbara val. Canons filsosofi, Kyosei, betyder att arbeta tillsammans för allas bästa och det har vi en utmärkt möjlighet att göra nu. Det gäller även att företag och offentlig sektor tar sitt ansvar och gör bra val för miljö och hälsa, säger Björn Simons, nationell kriterieansvarig för kontorsmaskiner på Svanen.

Svanenmärkta kontorsmaskiner har låg energiförbrukning, låga utsläpp av partiklar, låg ljudnivå samt innehåller inte vissa specifika flamskyddsmedel. Då Svanen förbjuder ett antal farliga kemikalier avges inte dessa ämnen under vare sig användning eller när kontorsmaskinen någon gång blir elektronikskrot. Svanen har alltså en mångfald av krav på kontorsmaskiner och kompletterar därför Energy Star-klassningen vars krav enbart rör energi.

Om Canons miljöarbete
Canon har under många år eftersträvat att minska klimatpåverkan i verksamhetens alla led; från leverantörskedjan till slutanvändaren. Fokus ligger på att minimera använda resurser, minska energiåtgången för produkternas användning samt på återvinning. Canon har skrivit under det frivilliga avtal för bildbranschen som EU tagit fram och som omfattar just energioptimering vid användande av skrivarenheter. Under 2013 kommer Canon att utarbeta nya åtaganden inom ramen för Energy Star-märkningen.

För mer information, kontakta:

Helen Iwefors Häggblom, Kommunikationschef
Canon Svenska
Tel: 073 978 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se

Linda Elmen, miljöchef
Canon Svenska AB
Tel: 073 - 988 64 55
E-post: linda.elmen@canon.se

Björn Simons, nationell kriterieansvarig för kontorsmaskiner
Svanen
Tel: 08- 55 55 24 06
E-post: Bjorn.Simons@svanen.se

spacer
					image