Portabelt och digitalt röntgensystem från Canon väljs av sjukhus i Schweiz

Canon har utsetts till leverantör av ett omfattande portabelt digitalt röntgensystem (DR), som uppfyller de krav som ställs av specialisterna på UKBB (Universitäts-Kinderspital beider) i Basel. Universitetssjukhuset är ett framstående centrum för pediatrik.

I mer än 70 år har Canon varit innovatör inom medicinsk bildbehandlingsteknik och investerar fortlöpande i forskning och utveckling för att stödja de specifika behov som den medicinska personalen har.  Canons nya trådlösa DR-system ger åtkomst till flexibel utrustning för medicinsk bildbehandling med högkvalitativa bilder och systemet har nu installerats på UKBB i Schweiz. Canons DR-teknik ger låg röntgendos och patienterna utsätts för avsevärt minskad röntgenstrålning, något som är särskilt värdefullt för unga patienter.

Den kompletta lösningen innehåller ett antal CXDI-70C-utrustningar från Canon. Det är portabla, trådlösa röntgenapparater som kan placeras på en mobil enhet och flyttas runt på ett bekvämt sätt. I motsats till traditionella digitala röntgenlösningar, som är begränsade till ett speciellt röntgenrum, kan Canons utrustningar användas överallt på sjukhuset. Fasta röntgenapparater i varje rum behövs inte längre och kostnaderna minskar.

Installationen av Canons programvara CXDI Control NE säkerställer att röntgenutrustningen identifieras automatiskt när den kommer in i ett behandlingsrum. På så sätt kan den snabbt och enkelt användas där den som mest behövs, utan att värdefull – och ibland livsviktig – tid går åt för omstart av utrustningen. Det nya DR‑systemet installerades av Leuag, Canons schweiziska distributionspartner för medicinsk bildbehandling.

– Här på UKBB prioriterar vi att kunna erbjuda högsta vårdkvalitet till mer än 80 000 barn och ungdomar varje år. DR-lösningen från Canon uppfyller behoven för vårt sjukhus och dess patienter bäst, genom att vi kan granska röntgenbilder inom några få sekunder och flytta utrustningar snabbt och enkelt dit de behövs, ofta i riktigt brådskande fall, säger Dr. Jacques Schneider, chefsfysiker för radiologi på UKBB.

– Leuags DR-koncept använder Canons produkter för att ge sjukhusen flexibiliteten när DR-utrustningar ska installeras. När konceptet för UKBB utformades var målet att erbjuda en lösning som skulle uppfylla specialisternas behov på det pediatriska sjukhuset. Och detta uppnådde vi primärt tack vare Canons innovativa lösningar inom medicinsk bildbehandling, säger Gregor Baggio, försäljningschef hos Leuag, Canons distributionspartner för medicinska tillämpningslösningar i Schweiz.

– Vi känner oss stolta över att Canons teknik används för att förbättra det dagliga livet för patienter och personal på ett välkänt och framstående centrum för pediatrisk medicin, säger Peter Blonk, chef för Medical Systems Division på Canon Europa.

För mer information, kontakta
Fredrik Henriksson, PR & Event Professional
Canon Svenska AB
Direkt: 0739-78 86 24
E-post: fredrik.henriksson@canon.se

Om Canon Medical Systems
Canon är sedan 70 år tillbaka innovatör inom medicinska tillämpningar. Alltsedan 1940 (då Canons första medicinska tillämpning introducerades – en innovativ röntgentillämpning för tuberkulosscreening) har Canon varit först med många lanseringar inom röntgen och ögondiagnostik.

Canons omfattande utrustningar för digital röntgen och ögondiagnostik används i sjukhusmiljö, på medicin- och screeningcentra, liksom inom områden där behovet av portabel utrustning är stort. Canon arbetar kontinuerligt för att förbättra patientomvårdnad, bildkvalitet, mobilitet och flexibilitet och. Mer information om Canon Medical Systems och lokala distributörer finns på:  www.canon-europe.com/medical

Om UKBB
UKBB är ett oberoende, framstående medicinskt universitetscentrum för behandling av barn och vuxna, samt för undervisning och forskning. År 1999 slogs Basel Kinderspital och Kinderkliniken auf dem Bruderholz samman, och UKBB bildades. Centret har cirka 800 anställda på olika avdelningar och vårdar varje år cirka 6 600 spädbarn, barn och ungdomar, liksom cirka 78 000 patienter från öppenvården.

 

spacer
					image