Se fotoutställningen med vinnarbilderna från världens mest prestigefyllda fototävling, World Press Photo

Mellan 22 september - 12 oktober kan utställningen med de vinnande bilderna från World Press Photo Competition ses i Gallerian i Stockholm. Arrangör för utställningen i Sverige är Canon, som varit global företagssponsor till World Press Photo sedan 1992.

Tävlingen World Press Photo är inne på sitt 54:e år och är internationellt erkänd som världens främsta tävling för fotojournalistik. I år slog tävlingen rekord i antal bidrag med 108 059 bilder, tagna av 5 847 proffsfotografer från 125 olika länder. De vinnande bidragen, i varje av nio kategorier, visas upp i en utställning i fler än 100 städer runt om i världen. Utställningens starka bilder berör och visar fotojournalistikens sätt att förmedla nyheter och händelser från förra året.

Första gången i Gallerian
Utställningen visas i år i samarbete med Gallerian i centrala Stockholm. Tidigare år har vi visat utställningen i ett galleri, men i år vill vi göra utställningen mer publik. Vi ser ett ökat fotointresse i Sverige och utställningen, med över 160 bilder, kommer nu att nå ut till en bredare publik. Anledningen till den långa relationen mellan Canon och World Press Photo är Canons passion för bilder, och vi vill gratulera samtliga deltagare för deras fantastiska bidrag.

Gallerians öppetider är:
Måndag-Fredag: 10:00 – 20:00
Lördag: 10:00 - 18:00
Söndag: 11:00 - 18:00

För mer information om utställningen, utställningsdatum och tider, besök gärna www.worldpressphoto.org
World Press Photo stöds av det nederländska postkodlotteriet och sponsras globalt av Canon och TNT.


spacer
					image