Bris

Canon hjälper Bris lansera årets idoler – se idolutställningen i Gallerian

Bris skickar ut över 100 000 idolkort till landets sjätteklassare för att visa att även stora idoler har varit små. Bris-idolerna bryter tystnaden och berättar om utsatthet och ensamhet under uppväxten. Årets idolkort kommer även ställas ut i en utställning i Gallerian i Stockholm producerad med skrivare från Canon.

Årets Bris-idoler är artisten Miriam Bryant, handbollsspelaren och nätaktivisten Linnéa Claeson, Youtubern och artisten Thomas Sekelius, Sofia Olofsson, flerfaldig världsmästare i thaiboxning, och bröderna Emil och Daniel Norberg, Youtubers och artister. 


I samarbete med Canon flyttar årets idolkort in i Gallerian i Stockholm. Canon har bland annat bidragit med storformatsutskrifter av idolkorten och helfigursbilder av idolerna, utskrivna på Canon Arizona storformatskrivare. Under två veckor i november kommer detta att visas i en utställning tillsammans med idolernas unika videointervjuer. Utställningen är gratis och alla är välkomna att ta en selfie tillsammans med idolbilderna.


– Vi är glada för möjligheten att kunna vara med och bidra och på så sätt hjälpa Bris att nå ut till ännu fler människor med sitt budskap. Vår förhoppning är att både barn och vuxna hittar till utställningen och får med sig både kunskap om barnets rättigheter och vart det finns stöd att få, säger Joerg Gugel VD på Canon svenska.


– Årets idoler berättar om ensamhet, att inte passa in, att vara vilsen och osäker, och om utsatthet. Det är modiga och viktiga berättelser som jag vet kommer stärka, inspirera och ge stöd till barn och unga som växer upp idag, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.


Många känner igen Bris klassiska idolkort, som visar skolfoton på idag vuxna idoler som berättar om vad de tampades med under sin uppväxt. Det viktigaste budskapet med dem är att alla har rätt till en bra barndom. Sedan starten 1998 har Bris delat ut över 2 miljoner idolkort. På www.brisidoler.se finns längre filmer där idolerna berättar mer. Följ också idolkampanjen under #brisidoler


Om utställningen
Utställningen visas kostnadsfritt i Gallerian med start den 30 oktober tom den 12 november. Utställningen produceras i samarbete mellan Bris, Canon, Ranhammar Digital och Re-board©.

Öppettider:
Vardag: 10 -20
Lördag: 10 -18
Söndag: 11-18

Plats
Gallerian, Hamngatan 37.  På balkongen i mitten av Gallerian - ingång Brunkebergstorg.


Canon + BRIS = Sant
I januari 2017 inleddes ett långsiktigt sponsringssamarbete mellan Canon och Bris. Canon stöttar både ekonomiskt och genom olika interna och externa aktiviteter för att samla in pengar och för att sprida mer kunskap om Bris arbete.
Canon stöttar idag ett flertal organisationer. Det individuella engagemanget och önskan om att bidra tillbaka till samhället är stort hos medarbetarna, det är också kärnan i Canons företagsfilosofi Kyosei. Med sponsringssamarbetet vill Canon bidra till att Bris kan fortsätta sitt viktiga arbete. Vi vet att många unga mår dåligt och att Bris spelar en stor roll för barn och ungdomar som inte har någon annanstans att vända sig. 


Mer om BRIS

Läs pressmeddelandet

  • Canon
  • ...
  • Canon hjälper BRIS med utskrifterna