BILDHANTERINGSLÖSNINGAR

3D-fotogrammetri

3D-fotogrammetri är processen att göra mätningar från fotografier, vilket gör att du snabbt och enkelt kan scanna, redigera och reproducera fysiska objekt.
3D-Photogrammetry-Sample-and-Hold-lifestyle_01

3D-fotogrammetri med Canon

Canons världsberömda EOS-system kan användas för din 3D-fotogrammetri med större noggrannhet och minskade kostnader. Fotogrammetri har en mängd olika användningsområden inom många branscher och fördelarna är övertygande.

 • Massanpassning

  Användare kan skapa skräddarsydda utformningar och få obegränsade möjligheter, medan media- och underhållningsföretag kan producera och reproducera fysiska föremål och platser

 • Nya funktioner med kostnadsoptimering

  Komplexa produkter kan massproduceras eller reproduceras utan kapitalinvesteringar med höga fasta kostnader, till en lägre variabel kostnad än med traditionella metoder

 • Minskad ledtid och högre hastighet

  Tack vare kortare design-, process- och produktionscykler kan tillverkarna leverera produkter till marknaden snabbare

 • Förenklad leverantörskedja

  En produktion som ligger närmare efterfrågan kräver mycket mindre lager och sparar både avfall och tid

PROCESSEN

Så här fungerar det

3D-fotogrammetri är processen att göra mätningar från fotografier, vilket gör att du snabbt och enkelt kan scanna, redigera och reproducera fysiska objekt. Det är särskilt användbart om du vill återställa de exakta positionerna för ytpunkter, vilket gör att fysiska produkter, objekt och människor kan konverteras till digitala 2D-/3D-filer (och vice versa).

Många användningsområden

3D-fotogrammetri kan användas inom många områden, till exempel produktionskontroll, deformationsanalys, inspektioner och dokumentation, och med en mängd olika objekttyper – små objekt, historiska objekt, människor, byggnader, flygplan och till och med landmassa.

Scanna motivet med flera bilder

Du samlar in den information som behövs för att mäta genom att ta flera bilder runt, ovanför och under motivet, så att de kan sammanfogas för att skapa horisontell och vertikal mappning.

Fotografera med mer än en kamera

Utlös flera kameror samtidigt om de är fixerade på en plats, för att utföra en noggrann mappning av motivet från alla vinklar.

Efterbehandling på ett enkelt sätt

Importera data och infoga bilderna i ditt programvarusystem för att skapa modellen. Med hjälp av speciell branschprogramvara kan du jämföra pixlarna för att hitta matchningar och sedan beräkna kameraplaceringar, vilket resulterar i en korrekt 3D-geometri.

3D-Photograhmetry-Sample-and-Hold-lifestyle

Redo att hjälpa ditt företag

Ta en titt på de många områden inom industri och handel där 3D-fotogrammetri kan förbättra verksamheten.

 • Tillverkning

  Från kollisionsteknik till stresstestning – fotogrammetri är en viktig del av tillverkningsprocessen och hjälper till att mäta och förutsäga tryckpåverkan på ett prototypobjekt.

 • Skapande och design

  Att skapa en tredimensionell bild utifrån ett fysiskt objekt är en viktig del av designprocessen och gör det möjligt för designers att göra viktiga ändringar utan att behöva ommodellera den fysiska prototypen.

 • Konstruktion och produktion

  När det är viktigt att begränsa stilleståndstiden för tillverkningsverksamheter och hålla sig inom budgeten gör 3D-fotogrammetri det möjligt för tekniker att utföra viktiga tester på annan plats, med hjälp av data som samlats in från bilder, för att beräkna och undersöka en produkt.

 • 3D-modellering

  Fotogrammetri kan användas för att skapa mycket exakta och realistiska fotostrukturerade modeller av byggnader, arkeologiska platser och till och med landskap.

 • Privat och offentlig sektor

  Myndigheter och företag kan dra nytta av 3D-fotogrammetri när de utför en mängd olika uppgifter, som stadsplanering, motorvägskonstruktion och andra infrastruktursmässiga ändamål.

 • Detaljhandel

  3D-fotogrammetri kan användas vid försäljningsinriktad marknadsföring, som skyltdockor, skyltning i butiken och till och med förstärkt verklighet, för att locka till köp – antingen i butik eller online.

 • Media-, film-, underhållnings- och nöjesbranschen

  De specialeffekter som används i film-, tv- och spelbranschen är mycket beroende av 3D-fotogrammetri, när utvecklarna skapar avancerade och mycket realistiska visuella upplevelser.

 • Arkitektur och kulturarv

  Vid återskapande av byggnader och historiska platser är exakta bilder som tagits på platsen avgörande, eftersom de sedan importeras till mappningsprogramvaran för att återge realistisk grafik över hur en plats såg ut för länge sedan.

 • Försvar, säkerhet

  Flyg- och sjöfartsmappning är en viktig del av försvarsplaneringen och 3D-fotogrammetri hjälper militären med informationsinsamlingen vid planering av truppernas rörelser och prognostiserade handlingar från fienden.

 • Varför Canon?

  Canon är ett ledande namn inom bildhantering, och har så varit under de senaste 80 åren. Vi utformar, utvecklar och tillverkar digitalkameror, objektiv, tillbehör och kablar samt producerar programvara som behövs för kamerakontroll – en kombination som är ledande inom branschen. Vårt system är omfattande och har skapats internt, vilket gör att du kan lita på vår expertvision.

  • Omfattande produktsortiment

   Canon har det bästa utbudet av kameror och objektiv för varje budget, från de senaste högupplösta systemkamerorna till traditionella spegelreflexkameror.

  • Fantastisk bildkvalitet

   Canon har banat väg när det gäller bildkvalitet och är nu världsledande inom optisk teknik med otrolig fokusering, naturtrogna färger och högupplösta bilder.

  • Fantastiska resultat varje gång

   Canons kameror och objektiv är byggda för att leverera precision. Från automatisk styrning av slutaren till den otroliga färgvetenskapen hos våra sensorer.

  • Minimal stilleståndstid

   Våra produkter har konstruerats för att leverera många års trogen tjänst, med en supporttjänst som erbjuder utbildning, service och support – allt ingår i Canons erbjudande.

  Relaterade produkter

  Välj bland ett brett utbud av spegelreflexkameror och systemkameror och välj de objektiv du behöver från vårt omfattande sortiment, som är utformat för att ge dig de verktyg du behöver för exakt 3D-fotogrammetri.

 • Spegelreflexkameror

  EOS 2000D

  Ta suveräna bilder med 24,1 megapixlar och Full HD-filmer. Utforska din kreativitet med den här roliga och enkla spegelreflexkameran.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R5

  Tänk om gällande vad du vet om kompakta systemkameror. EOS R5:s kompromisslösa prestanda revolutionerar din fotografering och ditt filmskapande.
 • Spegelreflexkameror

  EOS 90D

  En fullt utrustad spegelreflexkamera som tar dig närmare och gör att du kan fotografera snabbare och ta enastående bilder med 32,5 megapixels.
 • Spegelreflexkameror

  EOS 850D

  Ta nästa steg i den kreativa kontrollen och fånga vackert detaljerade foton och enastående 4K-filmer med en lätt och ansluten spegelreflexkamera som inspirerar och belönar.
 • Objektiv för spegelreflexkameror

  EF 40mm f/2.8 STM

  Ett kompakt, lätt objektiv med stor bländaröppning som är perfekt på resan och vid allroundfotografering.
 • Objektiv för spegelreflexkameror

  EF 85mm f/1.8 USM

  Ett lätt och ljusstarkt objektiv
 • Objektiv för spegelreflexkameror

  EF 50mm f/1.8 STM

  Prisvärt STM-objektiv med fast bländare f/1,8 för allroundfotografering, svagt ljus och porträtt.
 • Objektiv för spegelreflexkameror

  EF 50mm f/1.4 USM

  USM-objektiv med höga prestanda och bländare f/1,4, för allroundfotografering, svagt ljus och porträtt.
 • Standardobjektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Ett kompakt, tyst och lätt 50mm RF-objektiv med fast brännvidd och en stor bländare på f/1,8, vilket passar perfekt för att förverkliga din kreativa vision.
 • BEHÖVER DU HJÄLP?

  Vill du veta mer om den här lösningen?

  Relaterade artiklar