GRAFISK PRODUKTION

Välkommen till revolutionen för digital tapetutskrift

Visa designers vad digital utskrift kan göra och öppna en ny värld av möjligheter med utskrift

LADDA NER INSIKT

Globala trender och banbrytande funktioner

Den globala marknaden för heminredning förväntas tjäna 644 miljarder dollar till 2020. Är du redo för digitaltrycksrevolutionen?

Ladda ner insikt

Bright green plastic chair in front of a wall covered with digitally printed wallpaper in bright green with a fine-lined geometric print.

Ta med tradition till framtiden

Till skillnad från andra branscher har inte tapeter blivit fullständigt slukad av tekniken digitaltryck. Men med förändringens allt snabbare vindar är det bara en tidsfråga innan någon annan kommer ikapp de nya utskriftssätten.

Med så mycket arv och tradition i tapetutskrift kan steget mot det digitala vara ett modigt drag. Fortsätt att läsa för att ta reda på hur två tryckare har tagit sig an utmaningen att skriva ut digitala tapeter och redan ökar farten mot branschens framtid.

Graphicarts Wallpaper Video Still

Digitaltryck innebär att tapeter kan vara precis som du vill att de ska vara – det finns inga begränsningar. #UNLEASHPRINT med ColorWave och förvandla enkla sovrumsväggar till unika, personligt anpassade designer.

Titta på en video

Konsumenter vill uppleva skönheten i innovativ design

WallVision grundades i Borås, Sverige 1905 och leder nu varumärken som Cole & Son, Mr Perswall (ett svenskt varumärke med enbart digital utskrift) och Wall and Deco (ett exklusivt italienskt varumärke för digitalt utskrivna väggbeklädnader).

Fredrik Larsson, anläggningschef på WallVision, säger: ”Vi har en lång historia inom tapetdesign med våra varumärken, men vi utvecklar även ständigt nya designer och möjligheter. Vi kan trycka med nästan alla tekniker som finns inom tapetbranschen, från 1800-talets yttapet till de senaste maskinerna för digitaltryck.Digital produktion har en positiv inverkan på en gammal marknad genom att ta in nya designers, köpare och en ny era!

Richard Capp, en av grundarna av Milton & King
Image of a room with one wall exposed brick, and one covered with digitally printed wallpaper in multi-coloured chevrons, a round table, two chairs and a white sofa.

Digital utskrift utmanar våra traditionella färdigheter

Mr Perswall grundades genom önskan att trycka tapet i små serier. När produktionen var igång hade varumärket inga problem med att hitta designers för sin anpassade tapetutskrift – många tyckte att det var otroligt spännande att kunna uttrycka sin kreativitet genom storskaliga designer istället för små, repetitiva mönster.

”Digital utskrift har utmanat, och fortsätter att utmana, våra traditionella färdigheter inom utskrift och vår uppfattning om hur tapeter säljs”, säger Fredrik.

”Jag tror att konsumenter vill uppleva skönheten i innovativ design. Digitaltryck erbjuder en underbar möjlighet att ta fram designer som går utanför de begränsade gränserna för analoga tryckvalsar, vilket ökar intresset för en tidigare gammaldags produkt.”

Det är en spännande tid att arbeta med tapet!

För Milton & King handlar allt om att anamma tekniken och de påstår sig ”bryta ny mark i en helt ny era av väggbeklädnader”. Deras moderna tillverkningsmetoder använder digitala design- och produktionstekniker, profiler på sociala medier och våra prover online.

Richard Capp, en av grundarna av Milton & King, säger: ”Samtidigt som vi alla delar den romantiska bilden av tapeter produceras allt från Milton & King på en digital tryckpress.

”Det digitala tillåter nya designer att träda in på marknaden, undvika höga startkostnader och marknadsföra sig själva globalt som ett tapettryckeri. Vi har inte sett att det digitala har påverkat marknaden än, […] men i takt med att företag investerar mer i kommersiellt gångbara maskiner för tapet kommer vi att se en stor skillnad inom tapet.”

Milton & King älskar att utforska designtrender och testa nya tekniker. Som relativa nykomlingar i branschen inspirerar deras entusiasm för det nya både designers och konsumenter. Richard tror att framtiden är ljus för digital tapetutskrift: ”Jag tror att digital produktion har en positiv inverkan på en gammal marknad – det för in en ny era! Det är en spännande tid att arbeta med tapet!”

Bli en del av modern inredningsdesign med digital utskrift och uppnå det otänkbara

Relaterade lösningar

Utforska ytterligare


Ta reda på mer om våra anpassade digitala tapetlösningar


PRATA MED VÅRT TEAM