ARTIKEL

Minska riskerna på dagens föränderliga arbetsplats

Hantera datasäkerhetshot på den moderna arbetsplatsen

Ladda ner guiden

Skydda ditt uppkopplade kontor

Skydda din IoT-anslutna kontorsmiljö mot hot med vår senaste rapport om säkra arbetsplatser.

Ladda ner guiden

Network security engineer

Är din arbetsplats en säker plats för data?

Det moderna kontoret är utan tvekan den miljö där din affärsdata är mest utsatt. Varför? Eftersom det är där människor och information möts och majoriteten av den interaktionen är oftast oövervakad och oreglerad.

Oavsett om det gäller en olyckshändelse eller illvilja är datasäkerhetshot en verklig utmaning för det moderna företaget. På Canon har våra konsulter för företagslösningar hundratals samtal årligen med kontorschefer och teknikexperter över hela Europa och vi vet att de flesta arbetsplatser inte är säkra miljöer för data.

Den omfattande mängden känslig och konfidentiell information som är kopplad till moderna arbetssätt innebär att risken för dataintrång och cyberhackningar alltid finns, oavsett om du arbetar inom ekonomi, HR eller administration. Men när det kommer till kontoret där vi arbetar litar de flesta av oss på att våra miljöer är säkra för känslig information. Vi förutsätter att fönsterlås fungerar och att personer med ett ID-kort har fått det formellt utfärdat, att personalen i receptionen alltid är vaksam och att alla övervakningskameror som är riktade mot parkeringar och korridorer är tillräckligt för att hålla hoten borta.

Säkerhet i periferin

Faktum är att de flesta dataförlusterna sker när människor lämnar kontoret med dokument under armarna, USB-minnen fulladdade med kundregister i fickorna och bärbara datorer som innehåller elektroniska filer fulla med kalkylblad och konfidentiella rapportutdrag i pendlarnas ryggsäckar. Ofta känner inte IT-avdelningar till att denna datan finns på grund av ”skugginfrastrukturen” och de program som används för att skapa dem.

De här dokumenten som skapas och förflyttas utanför IT-avdelningens parametrar skapas ofta som ett sätt att kringgå de processer som har fastställts för att upprätthålla datasäkerheten. Medan de här stegen ibland kan verka alltför mödosamma att implementera är de väsentliga för att skydda information. Medan nyhetsrubriker fylls med berättelser om storslagna hackningsattacker är den enkla sanningen den att en felplacerad bärbar dator eller förlorade dokument kan orsaka lika mycket skada på en organisations rykte och ekonomi som de skadliga attacker vi alla läser så mycket om.

Security team meeting

Kontorssäkerhet var du än är

Genom att underbygga den ständiga kampen mot dataintrång ökar rörligheten som personalen kan arbeta med. Utmaningen för stora och små företag är att balansera de tydliga effektivitetsfördelarna som följer med en helt mobil personal med den säkerhet som krävs för att skydda konfidentiell data. Säkerhetspersonal instämmer; moderna arbetssätt har gjort det mycket enklare för människor att få åtkomst till platser där det inte är tänkt att de ska vara.

Det är en ständig utmaning för säkerhetspersonal och företag att balansera ett modernt kontors framgångsrika drift med datasäkerhet. De datavolymer och arbetsflöden som finns idag gör det allt svårare att hålla reda på information medan konsekvenserna för intrång gör informationssäkerhet viktigare än någonsin.

Är säkerhetspunkterna på din arbetsplats skyddade mot moderna säkerhetshot? Utför eldprovet för informationssäkerhet i sex steg för att kontrollera dina sårbarhetsnivåer.

Ta reda på hur Canon kan göra ditt uppkopplade kontor säkrare

Relaterade lösningar

Utforska ytterligare

Behöver du skydda kontoret mot datasäkerhetshot?

KONTAKTA OSS