ARTIKEL

Regn eller solsken: Så kan vattentåligt utskriftsmaterial få din verksamhet att växa

Vattentåligt skyltmaterial för utomhusbruk utan laminering? Det är möjligt med rätt papper

water image

Ingen laminering krävs

Visste du att du kan skriva ut skyltmaterial för utomhusbruk av hög kvalitet på en bläckstråleskrivare, utan laminering?

Förr var det enda sättet att göra en utskrift vattentålig att laminera den. Det innebar att vänta tills utskriften var torr, vilket saktade ned hela produktionsprocessen och ökade kostnaderna. Inte idealt.

Men genom att välja rätt papper, till exempel vårt vattentåliga utskriftsmaterial, kan du skapa vackra, vattentåliga utskrifter av fotokvalitet som klarar sig i upp till sex månader utomhus, utan laminering. Para ihop det med imagePROGRAF-skrivarserien, så får du en vinnande kombination.

Med det här särskilt utformade papperet blir utskrifter omedelbart vattentåliga. Det har ett lager som tar upp bläck och som består av ett bindningsmedel med låg vattenlöslighet, vilket gör det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt för dig att producera hållbara utskrifter.

Ge liv åt kreativa idéer

Om du redan äger en imagePROGRAF-skrivare kan det här vattentåliga utskriftsmaterialet ge liv åt dina kunders idéer och få din verksamhet att växa. Det finns fyra olika produkter att välja bland, bland annat matt polypropylen, självhäftande vinyl och banderollvinyl, så du har enorma valmöjligheter.

Du arbetar förmodligen redan med kunder inom hotell och restaurang, nöje och detaljhandel. Nu kan du erbjuda dem perfekta lösningar för kortsiktigt skyltmaterial för utomhusbruk för att marknadsföra sitt företag. Om du redan pratar med en återförsäljare om affischer, varför inte föreslå en gatupratare för att uppmuntra förbipasserande att komma in? Eller en självhäftande vinyl virad runt en stolpe för att presentera en butikskampanj? I och med att utskriften tar mindre tid kan du dessutom uppfylla deras önskemål snabbt.

Och idéerna stannar inte utomhus. Med vattentåligt utskriftsmaterial kan du skapa en mängd olika tillämpningar inom- och utomhus – skyltar, banderoller, affischer, självhäftande skyltmaterial, popup-skärmar …

imagePROGRAF PRO-2000

Skyltmaterial för alla årstider –
även under isen

Tänk på utskrifter som utsätts för fuktiga miljöer. Vattentåligt utskriftsmaterial är perfekt för reklam i badrum eller i utrymmen där den rengörs regelbundet, till exempel omklädningsrum.

En kund tar till och med vattentålighet till nästa nivå och har placerat utskriven reklam under ett lager av is i en ishockeyhall! Efter ett halvår under isen är bilderna intakta och nästan lika fräscha som när de skrevs ut.

Utvecklingen av vattentåligt utskriftsmaterial innebär att utskrifter klarar mer än bara vatten. Det här utskriftsmaterialet bleknar inte heller, så tillämpningar utomhus kan skyddas från försämrade foton som orsakas av starka UV-strålar.

Utskrifter för utomhusbruk för kortsiktig till medellång användning som produceras med det här utskriftsmaterialet tål tuffa väderförhållanden där färgkvaliteten i varma färger, grå nyanser och djup svärta håller i upp till sex månader i taget, jämfört med utskrifter för utomhusbruk på bläckstråleskrivares glättade papper.

Elemental water image

En flod av möjligheter

Utskriftsavdelningar som tidigare outsorcade vattentåligt arbete kan nu utföra jobbet internt eftersom utskrift på vattentåligt utskriftsmaterial aldrig har varit enklare.

Så länge du kontrollerar att ytan som du fäster utskriftsmaterialet på är förberedd och klar för tillämpning, har vårt vattentåliga utskriftsmaterial en självhäftande baksida för enkel applicering och borttagning, och rätt opacitetsnivå för att sätta över en befintlig skylt, vilket påskyndar appliceringstiden.

Det finns så många tillväxtmöjligheter att utforska med vattentåligt utskriftsmaterial. Varför inte känna på vattnet med nya tillämpningar och öppna dammarna för ännu fler affärer?

Ta reda på mer om våra olika vattentåliga papperstyper genom att klicka på länken nedan.

Ta reda på mer om Canons utskriftsmaterial och förbrukningsartiklar

Liknande lösningar

Prata med någon av våra specialister för att ta reda på vad som passar dig

Prata med vårt team