DIGITALTRYCK AV BÖCKER

Perfekt personalisering

Birds eye view of book printing services warehouse

Det är anpassade produkter som gäller

Signature Gifts, leverantör av anpassade trycktjänster, rider på vågen med anpassat innehåll. Sedan 2009 har företaget utökat sitt sortiment för att erbjuda personaliserade presenter som kalendrar, affischer, muggar och textilier. Signature Books har också ett utbud av personaliserade böcker som sidogren.

Two men examine personalised book printing pages on top of printing press

Tecken på framgång

Med en skriande efterfrågan på personaliserade böcker hanterar Signature Books alltfler beställningar per år – och når en årlig produktionsvolym på runt 300 000 sådana böcker.

Företaget behövde en digital tryckpress som skulle förena deras två produktionsanläggningar under samma tak, och utvecklas att möta efterfrågan på högkvalitativa produkter med mycket korta leveranstider.

People in background work at industrial book printing equipment in warehouse

En skrivare som passar som handen i handsken

Tillsammans med Canon har Signature Gifts jobbat för att fastställa utrustningens kapacitet, och de fattade därefter beslut att investera i en VarioPrint i300

En bläckstråleskrivare var den idealiska lösningen, både för att uppfylla företagets tydliga krav och för att ligga steget före konkurrenterna. Genom att automatisera produktionen får VarioPrint i300 bukt med driftsstoppen ökar produktiviteten.

Och prepress-programmet PRISMAprepare buntar ihop liknande produkter som ska skrivas ut, så att Signature Gifts kan öka sin vinst genom att göra effektivare körningar i jämn hastighet.

Man stands front of varioprint i300 digital printing press holding large piece of paper


NÄR DET GÄLLER KVALITET OCH RESULTAT HÅLLER PRESSEN JÄMNA STEG MED EFTERFRÅGAN.

Peter Druce,
Teknisk chef på Signature Gifts

Hålla jämna steg

Med den nya pressen har Signature Gifts minskat sina driftskostnader avsevärt genom att ta all produktion av personliga böcker till en enda anläggning i Skottland.

Nu när Signature Gifts kan arbeta snabbare och smartare med VarioPrint i300 och programvaran PRISMAprepare kan de även lansera nya böcker snabbare och mer kostnadseffektivt, utan behov av extra personal. På så sätt blev det en lätt match att klara företagets mest hektiska två månader och uppnå en volym på 3,2 miljoner A4-utskrifte, med arbete i ett enda skift.

Genom omvandlingen med Canons utskriftslösning har Signature Gifts nu kapacitet att möta en kontinuerligt växande efterfrågan, och försäljningen har sedan dess ökat med häpnadsväckande 25 %.PRESSEN KAN HANTERA FÄRG OCH SVARTVITT I EN BLANDAD PRODUKTION UTAN DRIFTSSTOPP.

Upptäck hur våra tjänster för digitaltryck av böcker kan förändra din verksamhet

Prata med vårt team