4K vs HD page

4K-video eller Full HD?
Vi hjälper dig välja

Läs om skillnaderna mellan 4K- och Full HD-video, så att du kan välja vilken kamera som passar dig bäst.

Ett välgrundat val

Här finns allt du behöver veta om 4K- och Full HD-video, från bildupplösning till datalagring, redigering och uppspelning.

Bildupplösning

4K-video, eller 4K UHD, erbjuder 4 gånger högre upplösning än 1080p Full HD, med 3 840 x 2 160 pixlar. Det innebär att du kan få otroligt detaljrika filmer med 4K jämfört med Full HD-video.

Image resolution

Datainläsning och strömning

När du filmar i 4K samlas mer data in, så för samma inspelningstid behöver du ett större minneskort med hög överföringshastighet och en snabbare internetanslutning för strömning. Med Full HD får du mindre filstorlekar, vilket är perfekt för enkel uppladdning och strömning av onlineinnehåll.

Data capture and streaming

Lagring och redigering

Du kan behöva en större hårddisk för att förvara mer data medan du filmar i 4K. Det är också bra med en kraftfullare dator om du filmar i 4K för att det ska bli lättare att redigera filmerna.

Storage and editing

Kreativitet

Med 4K har du den kreativa friheten att zooma, panorera och beskära filmerna upp till 200 %, samtidigt som filmerna bibehåller Full HD-upplösningen. Det är perfekt för videoentusiaster som gör kreativa filmer.

Creativity

Mångsidighet

Canon-kameror som filmar i 4K kan även filma i Full HD, vilket ger dig friheten att välja rätt upplösning till dina olika kreativa projekt.

Versatility

Uppspelning

Har du filmat i 4K kan du spela upp den skarpa och detaljrika filmen på en 4K-tv. Även om du inte har en 4K-tv just nu kan du välja att köpa en videokamera med 4K-funktion för att garantera att du kan spela upp 4K-material när det är dags att köpa ny tv.

Blocks Playback

Behöver du mer hjälp?

Läs mer om videokamerorna i LEGRIA HF-G-serien och jämför inspelningsalternativ med allt-i-ett och utbytbara objektiv.