canon cameras mirrorless

Kompakt systemkamera eller spegelreflexkamera? 

Upptäck det bästa från båda

Allt du behöver för att fatta ett välinformerat beslut

Välj den perfekta kameran för dig

Om du vill utforska fördelarna med kameror med utbytbara objektiv eller nå nya nivåer av kreativitet kan du välja antingen en kompakt EOS-M kompakt systemkamera eller en EOS-spegelreflexkamera. Båda ger den bästa bildtagningstekniken med kraftfull prestanda, enastående resultat och kreativa möjligheter. Dessutom får du flexibla EOS-objektiv och -tillbehör. Det här vår guide som hjälper dig välja den perfekta kameran.

eos m5 ambient comparison

Perfekt för att komma igång

Ta dina första steg i EOS och utforska enkelt din kreativa potential med EOS M10 och 1300D, som är våra kameror på ingångsnivå. En perfekt introduktion till kameror med utbytbara objektiv. Få bilder och filmer i enastående kvalitet med den stora 18-megapixelsensorn. Wi-Fi gör det enkelt att dela bilderna.

eos m10 eos 1300d

EOS M10

EOS M10 är liten, lätt och mångsidig. Ta med den vart du än är på väg och matcha den efter din stil. Den finns i ett urval av färger med olika kameraväskor. Ta nästa steg från en smartphone eller kompaktkamera. Du får enastående resultat och kreativ flexibilitet med utbytbara objektiv. Dessutom kan du enkelt ta selfies med den vinklingsbara touchskärmen och använda sikta och tryck-funktionen.

Läs mer

eos m10 sample alina rudya
Tagen med EOS M10
 • f/4.5
 • 1/40
 • 2000

EOS 1300D

EOS 1300D erbjuder kreativa alternativ samtidigt som den lätt att använda – den perfekta systemkameran att börja din fotografiska resa med. Lär dig mer om fotografering och utforska din konstnärliga potential genom att välja så många eller så få inställningar du vill.

Läs mer

gull sample a2 creative filters off
Tagen med EOS 1300D
 • f/3.5
 • 1/100
 • 400

Ta nästa steg

Om du vill utveckla fotograferingen eller bara vill ha en allroundkamera med hög prestanda kan du välja mellan lilla EOS M3 och tekniskt avancerade EOS 760D. Båda kamerorna erbjuder 24,2 megapixels kvalitet, vinklingsbar touchskärm och Wi-Fi för enkel delning. Dessutom får du bra resultat varje gång med lättanvända automatiska lägen. Utforska de kreativa möjligheterna med fullständig manuell kontroll.

eos m3 eos 760d

EOS M3

EOS M3 är liten och kompakt, och har systemkameraliknande hantering. Den kombinerar kraftfull prestanda, enastående kvalitet och smidighet. Fotografera spontana ögonblick och utforska ett brett utbud av kreativa funktioner. Dessutom kan du lägga till en elektronisk sökare om du vill utöka alternativen för bildkomponering.

Läs mer

eos m3
Tagen med EOS M3
 • f/11.0
 • 1/80
 • 400

EOS 760D

Med de mångsidiga kontrollerna och den förfinade ergonomin i EOS 760D kan du ta din fotografiska potential till nästa kreativa nivå. Med ett avancerat 19-punkters AF-system är det enkelt att följa rörliga motiv. Få fantastiska resultat oavsett om du fotograferar sport, porträtt eller landskap. Den vridbara touchskärmen är perfekt när du vill spela in filmer ur olika perspektiv.

Läs mer

eos 760d sample
Tagen med EOS 760D
 • f/4.0
 • 1/2500
 • 200

Perfekt för avancerade användare

Med våra avancerade, uppkopplade EOS-kameror med 24,2 megapixel kan du utforska nya motiv och tekniker, och utveckla din kreativitet på spännande nya sätt. Upptäck de avancerade funktionerna i EOS M5 och EOS 80D, som ger dig större kontroll och hastighet. Du får snabba AF-system och serietagning med 7 b/s. Dessutom har modellerna högre prestanda- och kvalitetsnivåer som hjälper dig att ta fotograferingen och filminspelningen till nya höjder.

eos m5 eos 80d

EOS M5

EOS M5 kombinerar det bästa från Canons kompaktkameror och systemkameror. Du får en perfekt balans mellan prestanda och storlek som lämpar sig utmärkt för gatufotografering. Dessutom får du autentisk EOS-hantering med en högupplöst central elektronisk sökare. Det är det perfekta valet för dig som redan använder EOS och vill ha en andra kamera som är kompatibel med dina objektiv, eller som ett mindre alternativ till en traditionell systemkamera.

Läs mer

eos m5 sample gail tibbon
Tagen med EOS M5
 • f/11.0
 • 1/80
 • 400

EOS 80D

Utforska obegränsad kreativitet med kraftfulla, mångsidiga och responsiva EOS 80D. Den utmärker sig för sport, porträtt, landskap, gatubilder, resor och fotografering i svagt ljus samt kreativ filminspelning. Med sina innovativa tekniker får du den kontroll och flexibilitet du behöver för att uppnå fantastiska resultat i alla situationer.

Läs mer

eos 80d sample
Tagen med EOS 80D
 • f/9.0
 • 1/125
 • 200

Behöver du mer hjälp?

Utforska ytterligare för att hitta den perfekta kameran för dig.