Canons kikare med bildstabilisator
Enastående kvalitet, konstruktion och prestanda

Canons kikare gör att du kommer närmare med suverän kvalitet och ett urval av förstoringar och väderskydd. Den enastående optiska kvaliteten och konstruktionen passar för ett brett utbud av applikationer och alla inkluderar Canons välkända optiska bildstabilisator som motverkar kroppsrörelser och handskakningar för överlägset stadig och bekväm blick.

Sortimentet omfattar avancerade vattentäta och väderskyddade kikare, samt ett urval kompakta modeller:

Kikaranvändning

Klicka på en Kikaranvändning nedan för att ta reda på mer om hur Canons kikare är utformade för att vara idealiska vilket motiv du än tittar på.

Få en enastående stadig visning

Tack vare att alla kikare har Canons optiska bildstabilisator (IS) får du en mer avslappnad upplevelse med enkel identifiering och spårning av motiv. Den motverkar kameraskakningar som uppstår vid hög förstoring och aktiverar enastående stadig användning utan stativ. Vissa modeller i sortimentet har stöd för panorering, vilket korrigerar skakningar även när du följer motiv som rör sig, t.ex. fåglar som flyger.

Snabb, exakt korrigering av ett omfattande intervall av skakningar och rörelser

Förutom att korrigera skakningar klarar bildstabilisatorn även många andra typer av rörelser, t.ex. den rörelse som uppstår när du tittar efter motiv i en bil eller båt som rör sig. Den kan till och med korrigera den långsamma skakningen som uppstår av att du andas medan du tittar på motivet.

Stabilizer technology Play Video


Jämn panorering

Tack vare jämnt panoreringsstöd är det enkelt att identifiera, följa och hålla reda på motiv som rör sig – till och med när de flyger. Bildstabilisatorn korrigerar skakningar även när du följer efter motivet. Genom att korrigera skakningen får du en tydlig bild och håller koll på motivet.

Självutlösare Spela upp film

Titta länge och bekvämt med mindre ansträngning för ögonen

Eftersom bildstabilisatorn effektivt motverkar skakningar kan du använda kikaren i längre perioder med mindre ansträngning för ögonen. Med en jämn bild av motivet är det mycket enklare att tydligt identifiera motivet. Det är ett effektivt sätt att öka tydligheten och större förstoringar blir ett praktiskt alternativ för att komma så nära motivet det går.

Bekvämlighet

Kom närmare med överlägsen Canon-kvalitet

Alla kikare i vårt sortiment har Canons berömda optiska system och avancerad teknik för att ge oöverträffade upplevelser, oavsett vilken förstoring du behöver. Alla våra kikare har fältutslätningselement och Super Spectra-beläggning, vilket ger dig det absolut bästa inom visning med minimala optiska aberrationer även i svagt ljus. Våra förstklassiga kikare har linselement med UD.

Skärpa ända ut i kanterna tack vare fältutslätningselementet

Med Canons fältutslätningselement får du ett tydligt synfält ända ut i kanterna vilket tar bort krökningen som försämrar bildkvaliteten ute i kanterna. Alla Canon-kikare har fältutslätningselement.

På
Precision

Canon-precision, låg distorsionsoptik

Canon har lång erfarenhet av optik. Det återspeglas i det populära och särpräglade sortimentet av berömda EF-linser. Kikarsortimentet har mycket av samma tekniker och designexpertis som gör sortimentet av EF-linser så unikt. Ett exempel på det är premiumklassens kikarmodell 10x42L IS WP som ingår i den prestigefyllda L-serien. Den är särskilt avsedd för linser som följer Canons högsta optiska standarder med färgprecision och skärpa ända ut i kanterna.

Super Spectra-beläggning för en bättre upplevelse med naturliga färger

Upplev naturliga färger, hög kontrast och exakt färgbalans tack vare Super Spectra-beläggningen. Den eliminerar oönskade inre reflektioner som kan orsaka spökbilder och slöjor.

HDR på i stadsmotiv

Reducerad kromatisk aberration med UD-linselement

De främsta modellerna i sortimentet, 18x50 IS AW, 15x50 IS AW och 10x42L IS WP, har alla ett eller två linselement i UD-glas (Ultra low dispersion) som ger reducerad kromatisk aberration (regnbågsfärgad distorsion). Objektiven med stor diameter på 50 mm eller 42 mm och en utgångspupill med stor diameter ger ljust och relativt brett synfält även i svagt ljus.

HDR på i stadsmotiv

Vattentäta- och allväderskikare

Våra vattentäta kikare och allväders kikare är konstruerade för att tåla de tuffaste utomhusmiljöer med en robust konstruktion och vädertätning enligt japansk industristandard (JIS). De sträcker sig från premium modellen 10x42L IS WP (JIS 7), som har Canons L-serie optik, 18x50 IS AW- och 15x50 IS AW-modeller (JIS 4) som kombinerar hög förstoring med utmärkt stabilitet.

Vattentäta_aktiviteter

Idealisk för en mängd utomhusaktiviteter

Våra robusta, vattentäta kikare för alla väderförhållanden är idealiska för ett urval av marina aktiviteter, t.ex. segling eller fiske. Titta på stjärnorna på land eller till sjöss med våra modeller med högsta förstoring för alla väderförhållanden eller välj kikaren 10x42L IS WP för förstklassig fågelskådning. Graden av vädertålighet och vattentäthet försäkrar dig om att du kan använda dem i alla väderförhållanden.

Tålig

Tålig konstruktion

De tre väderbeständiga modellerna är lätta att greppa även när det är blött och ytskiktet i gummi klarar alla äventyr. Konstruerad med blyfria linselement och stora, slitstarka gummiskydd över hela objektivet ger stöttålighet.

Utmärkt vädertätade

Våra allväderskikare har vädertätade fogar med den japanska branschstandarden JIS4, vilket innebär att de kan användas i regn eller snö och sköljas under rinnande vatten när du vill ta bort lera och smuts. Våra vattentäta kikare har i sin tur vädertätade fogar enligt JIS7, vilket innebär att de klarar att bli nedsänkta på en meters djup i fem minuter.

Vädertätning

Kompakta kikare som är lätta att bära med sig

Våra kompakta kikare är enkla att bära med sig och utformade för bekvämlig användning. Enkel fingertoppsåtkomst till bildstabilisator och fokusering med hög upplösning med ett urval av förstoringar: från mellanklassens 12x36 IS III till den ultrakompakta och lätta modellen 8x25 IS som erbjuder det bästa i en liten och smidig modell.

Vädertätad

Perfekt för resor, evenemang och åskådarsport

Vår kompakta kikare är det perfekta resesällskapet. De får plats i en liten väska och du har dem till hands när du vill upptäcka och identifiera något på avstånd. Den kompakta storleken och höga prestandan innebär att du kan komma betydligt närmare med stabil bild på sportevenemang och konserter.

En rad olika förstoringar som passar dina behov

Med Canons utbud av kikare har du ett urval av förstoringar mellan 8x och 18x som passar dina behov och gör att du kan komma så nära du behöver till motivet du följer. Förstoringen du bör välja beror på ditt avstånd till motivet du följer och motivets storlek. Om en kikare har 10x förstoring kommer ett objekt att förstoras 10 gånger. Något som befinner sig 100 meter bort ser alltså genom kikaren ut att vara 10 meter från en. I allmänhet är 10x- eller 12x-kikare lämpliga för fågelskådning och åskådarsporter, de större med 15x och 18x förstoring ger extrema närbilder och passar för stjärnskådning. Välj en av sidorna för ämnesområden så kommer vi gå igenom de modeller du kan vara intresserad av.

0%

    Förstoringsnivå