Piratkopierade batterier

Varning angående piratkopierade litiumjonbatterier och laddare.

Varningen gäller följande produktgrupper från Canon:

  • Digitala kompaktkameror
  • Digitala systemkameror
  • Digitala videokameror

Det har nyligen uppdagats att piratkopierade litiumjonbatterier och laddare till Canons digitala kompaktkameror, digitala SLR-kameror och digitala videokameror finns i omlopp på marknaden, särskilt på auktionssajter på internet.

I många fall är piratkopior inte utrustade med säkerhetsfunktioner som uppfyller fastställda kvalitetsstandarder. Det kan resultera i en mängd olika problem när de används eller laddas:

  • Produktfel
  • Utveckling av onormalt hög värme 
  • Sprickbildning och läckage, explosion eller brand 
  • Skador på användaren, t.ex. brännskador och ögonskador

För att garantera säkerheten uppmanar Canon sina kunder att inte använda eller av misstag köpa piratkopior i butiker eller på nätet.

Vi hoppas du förstår att Canon inte ansvarar för produkter som inte fungerar eller för olyckor som inträffar på grund av att oäkta Canon-litiumjonbatterier och laddare, inklusive piratkopior, används.

Vi på Canon är tacksamma över att du fortsätter att använda originalprodukter från Canon.

Exempel på piratkopia
(Namn på den äkta produkten: Batteripack BP-511)
Hur ser jag att det är en originalprodukt?

Förutom indikatorerna ovan som du kan se direkt kan du även enkelt avgöra om ett batteri är ett originalbatteri genom att granska det unika hologram som finns på kartongen till Canons originalbatterier. Hologrammet ska visa ordet "Canon" i vågräta band. En spiralfigur visas även mellan banden, överskrivna med ordet "Genuine" (originalprodukt). Dessutom förändras hologrammets färg från guld till grönaktig skiftning när det vinklas från visning rakt framifrån till en vågrät position. Om färgskiftningen inte äger rum är hologrammet en förfalskning. Var alltid noga med att kontrollera att hologrammet inte är förfalskat.

Mer information om förfalskade batterier finns i CIPA:s (Camera & Imaging Products Association) dokument ”Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” (”Meddelande gällande förfalskade batterier”) på http://www.cipa.jp/battery/index_e.html