Information om kompatibilitet för Canons digitala kompaktkameror med Wi-Fi

Med Canons digitala kompaktkameror med teknik för Wi-Fi¹ kan du på många olika sätt ansluta och dela foton och videoklipp med andra enheter och över internet. På den här sidan anges de specifikationer som krävs för varje typ av anslutning och även viktig information om användningen av funktionen för Wi-Fi.

Tabell för Wi-Fi-kompatibilitet

Funktion Använda direktanslutning
(t.ex. vid anslutning utomhus)
Använda en Wi-Fi-kopplingspunkt
(t.ex. vid anslutning till ett Wi-Fi-hemnätverk)
Skicka bilder till en annan
Wi-Fi-aktiverad Canon-camera
Tillgänglig i alla Canons Wi-Fi-modeller
Inte tillgänglig

Anslut och dela bilder med smartphones eller surfplattor, lägg till GPS-platser eller ta bilder på avstånd från en mobil enhet med den kostnadsfria appen Canon CameraWindow. Om du vill ha information om kompatibilitet klickar du på nedanstående länkar:Tillgänglig med:


Apple iOS-enheter


Android-enheter*

Tillgänglig med:


Apple iOS-enheter


Android-enheter

Dela med onlinetjänster:
Facebook™
Twitter™
Flickr™ 

irista
Google Drive™
YouTube™
E-post
CiG-onlinealbum

(För delning online krävs åtkomst till image.canon)

När du ansluter kameran till en mobil enhet med stöd för Wi-Fi-anslutning/mobil kopplingspunkt (hotspot):

(Mobila enheter måste ha åtkomst till ett mobildatanätverk. Extra avgifter kan tillkomma.)

Tillgänglig i alla Canons Wi-Fi-modeller

Säkerhetskopiera bilder på: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
en dator

(För säkerhetskopieringsfunktioner krävs åtkomst till image.canon)

När du ansluter kameran** till en mobil enhet med stöd för Wi-Fi-anslutning/mobil kopplingspunkt (hotspot):

(Mobila enheter måste ha åtkomst till ett mobildatanätverk. Extra avgifter kan tillkomma.)

Tillgänglig**

Ansluta till en Wi-Fi-aktiverad dator Inte tillgänglig

Tillgänglig

Skriva ut foton direkt från en skrivare som är kompatibel med PictBridge via trådlöst LAN Tillgänglig*


Tillgänglig*

* Inte tillgänglig i IXUS 510 HS och IXUS 240 HS.
** Inte tillgänglig i PowerShot S110, IXUS 510 HS och IXUS 240 HS.

Ytterligare information

Anslutningar

Vid Wi-Fi-direktanslutning används kameran som kopplingspunkt som målenheten kan ansluta till. Det innebär att kameran kan ansluta till andra Wi-Fi-enheter när en extern Wi-Fi-kopplingspunkt inte är tillgänglig.

När Wi-Fi-direktanslutning inte används måste kameran vara ansluten till en Wi-Fi-kopplingspunkt (t.ex. en Wi-Fi-router) för att kunna kommunicera med andra Wi-Fi-enheter.

Även om de här kamerorna har stöd för anslutning till Wi-Fi-kopplingspunkter kan de inte användas i trådlösa nätverk som offentliga trådlösa knutpunkter som kräver en webbläsare för autentisering.

Trådlösa dataanslutningar (däribland Wi-Fi) kan vara begränsade i vissa länder eller regioner. Lagar och regelverk i landet eller området där utrustningen används måste åtföljas vid användning av Wi-Fi-funktionen, inklusive eventuella restriktioner när det gäller användning av elektronisk utrustning.

Det är möjligt att skicka upp till 50 bilder i en sändning. Det finns ett alternativ för automatisk storleksändring om överföring i full upplösning inte krävs. Det är även möjligt att överföra filmer så länge den totala inspelningstiden är max 2 minuter.

Smartphones och surfplattor

Med de här kamerorna kan du dela bilder med smartphones/surfplattor på två sätt:
A) Välj de bilder du vill dela via kameraskärmen och kopiera dem till fotogalleriet på din smartphone.
B) Använd appen Canon CameraWindow till att visa innehållet i kameran från skärmen på din smartphone och välja bilder som antingen ska sparas i telefonens fotogalleri eller överföras till webben (endast Android).

Appen Canon CameraWindow måste vara installerad för att kameran ska kunna anslutas till en smartphone. Om du vill hämta appen och läsa information om enhetskompatibilitet går du till:

Om du har en NFC-kompatibel Android-smartphone (OS-version 4.0 eller senare) kan du starta Google Play genom att aktivera NFC på telefonen och sedan låta den vidröra N-markeringen (NFC) på kameran. När hämtningssidan för CameraWindow
visas hämtar du och installerar appen. Efter installationen kan du använda NFC för att starta appen.

GPS via mobil

Du kan platsmärka bilder som har tagits med en kompaktkamera från Canon som har en funktion för GPS via mobil. Du måste ha en smartphone eller surfplatta med GPS-funktion och appen Canon CameraWindow för att kunna använda den här funktionen. Du kan använda din smartphone/surfplatta till att spåra platser när du fotograferar med kameran. När du har tagit bilderna kan du synkronisera platserna som registrerades i din smartphone med bilderna i kameran via Wi-Fi-anslutningen.

Fjärrstyrd fotografering med smartphones

Du kan styra kameran trådlöst via en smartphone från upp till fem meters håll, vilket är perfekt när du ska ta gruppfoton med dig själv med vänner och familj eller om du vill ta bilder på djur. Det är bara att ansluta kameran till din smartphone med Wi-Fi och styra avtrycket, zoomning, blixt och timer med hjälp av Live View-läget i appen.

Överföra till internet från kameran

Vid anslutning till en mobil enhet:
Vissa mobila enheter, t.ex. smartphones, har stöd för Wi-Fi-anslutning eller mobil kopplingspunkt (hotspot). På så sätt kan de dela anslutning till ett mobildatanätverk med andra enheter som Canon-kameror med Wi-Fi. Kamerans direktdelningsfunktion vid delad anslutning är samma sak som anslutning till en vanlig Wi-Fi-internetkopplingspunkt (se nedan). Vid delad anslutning kan extra avgifter tillkomma från din mobiloperatör.

Vid anslutning till en Wi-Fi-kopplingspunkt:
Åtkomst till en Wi-Fi-internetkopplingspunkt och image.canon krävs för att kunna överföra bilder till webbtjänster via kameran. Bilder sparas i ditt onlinealbum på image.canon och en länk till varje nytt album läggs till i ditt Facebook-eller Twitter-konto, eller i e-postmeddelandet.
När du delar på Facebook kan du även välja om bilden ska sparas till endast Facebook eller image.canon eller till båda två.
När du skickar en film till YouTube överförs och sparas den direkt i ditt YouTube-konto.
Bilder kan även skickas till dina irista, Flickr- och Google Drive-konton.

image.canon

image.canon är en onlinetjänst för delning av foton och videoklipp. Med 10 GB personlig lagringskapacitet är det en perfekt tjänst för lagring av många foton, även med full upplösning. Via det enkla gränssnittet kan användare söka efter bilder, skapa album med både foton och videoklipp som vänner kan lägga till kommentarer i, samt dela album direkt via e-post och sociala nätverksplatser. Canon-kameror med Wi-Fi-anslutning använder image.canon så att du kan få åtkomst till olika webbtjänster, som sociala nätverksplatser och e-post, direkt från kameran.

Säkerhetskopiera online eller på en dator (Bildsynkronisering/Skicka via server)

Ett image.canon-konto krävs för att du ska kunna säkerhetskopiera bilder med hjälp av funktionen Bildsynkronisering eller Skicka via server. Markerade bilder kan säkerhetskopieras online (med hjälp av irista, image.canon, Flickr och Google Drive) och på en dator.

Ansluta till en dator

Du kan ansluta kameran trådlöst till en dator när de är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk (t.ex. en Wi-Fi-router). Programvaran CameraWindow DC måste installeras på datorn före anslutningen.

Skriva ut från kameran

Foton kan skrivas ut trådlöst från kameran via skrivare som är kompatibla med PictBridge via trådlöst LAN, inklusive vissa Canon SELPHY- och PIXMA-skrivare.


– Wi-Fi är ett varumärke som anger kompatibilitet med trådlösa LAN-enheter.
– Kompatibla trådlösa LAN-standarder är IEEE802.11 b, g och n (endast 2,4 GHz-band). Infrastruktursläge (WPS-kompatibelt), ad hoc-läge. Säkerhet: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
– Informationen på den här sidan gäller inte kameran Canon Digital IXUS Wireless som lanserades år 2005.
Märket FLICKR är ett registrerat varumärke som tillhör Yahoo! Inc.