4K-filmer - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Filma i 4K60p

Fängsla publiken med extrem upplösning.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF är en teknik med sensorbaserad fasförskjutningsautofokus som ger en jämn, högeffektiv motivföljande fokus vid filminspelning samt snabb autofokusering när stillbilder tas i direktvisningsläget. Tekniken är framtagen av Canon och är idealisk för att skapa professionella pull-focus-effekter och för att behålla skärpan på ett motiv som rör sig mot användaren. Samtidigt bibehålls en oskarp bakgrund – en utmärkande egenskap i EOS-filmer.

Fokuseringshastigheten har fördubblats från de fem stegen i EOS 7D Mark II till tio steg i EOS-1D X MARK II, vilket möjliggör snabbare och jämnare fokusövergångar. Den omfattar nu ca 80 procent av sensorns område och fungerar med alla EF-objektiv, i alla tagningsförhållanden och med alla filminspelningskvaliteter och -storlekar.

Otroliga EOS 4K 60p-filmer

Canons långa erfarenhet av filminspelning med systemkameror kulminerar i EOS-1D X Mark II, som ger filmmakare och dokumentärfilmare möjlighet att leverera sina berättelser i fantastisk 4K-upplösning och i en mängd olika bildfrekvenser. 4K-filmer spelas in internt i DCI 4K-standard med 4096 x 2160 (bildförhållande 17:9) sensorupplösning för bästa skärpa och kvalitet.

Det omfattande utbudet av bildfrekvenser – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 eller 59,94 bilder per sekund – skapar flexibilitet i 4K-arbetsflödet. Även om det anses svårt att fokusera i 4K, går det lätt och exakt med EOS-1D X Mark II och Dual Pixel CMOS-AF. CFast 2.0™-media rekommenderas för intern inspelning och EOS-1D X Mark II kan spela in upp till 29 min. 59 sek kontinuerlig 4K-film i alla valda bildfrekvenser.

eos-1d-x

8,8 megapixels bildinhämtning från 4K-filmer

Bilder tagna i en 4K-inspelning - till och med vid 60 bilder per sekund – kan också användas för att extrahera högupplösta 8,8 megapixels stillbilder. Titta på bilderna på kamerans skärm och extrahera en separat bildruta. Det här är idealiskt för snabbrörliga motiv där det krävs inspelning med många bilder per sekund, eller för alla som måste leverera både stillbilder och filmer med hög upplösning till klienterna.

120p-film med hög bildfrekvens

Förutom att filma i 4K kan EOS-1D X Mark II också filma i Full HD i 120p eller 100p. Även om många kameror som spelar in filmer med hög bildhastighet använder fokuslås, så har EOS-1D X Mark II Dual Pixel CMOS AF för autofokusering även vid bildfrekvenser på 120p/100p.

En film med hög bildhastighet spelas in som en slow-motion-film i ¼-hastighet utan ljud, där tidskoden räknar 4 sekunder för varje sekund som filmas, med en maximal inspelningstid på 7 minuter och 29 sekunder.

eos-1d-x

HDMI-utgång

En ren okomprimerad 8-bitars Full HD-film i 4:2:2 kan spelas in externt via HDMI-utgång1. Eftersom ljud även kan matas ut via HDMI-uttaget är ljudkontroll och ljudinspelning till en extern enhet också möjligt.

Alternativt kan en extern bildskärm också anslutas via HDMI-anslutningen för att övervaka filminspelningen, med eller utan information om de filminställningar som visas på den externa bildskärmen. Samtidig visning på kamerans LCD-skärm och en extern bildskärm via HDMI kan också aktiveras för enkel övervakning.

14K HDMI-utgång stöds inte.

Hörlursport och linjeingång

En extern mikrofon kan anslutas till mikrofonuttaget för stereoljudinspelning, och via hörlursuttaget kan man kontrollera ljudnivåerna under inspelningen.

Med stöd för ett stort antal bildfrekvenser, inspelningsformat och filmtillbehör erbjuder EOS-1D X Mark II professionell filminspelningsprestanda, långt utöver EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Fjärrstyrd filminspelning

Med hjälp av WiFi-sändaren WFT-E8 kan en smart enhet, t.ex. en telefon eller surfplatta, användas för att starta/stoppa en filminspelning via Canons app Camera Connect (iOS och Android). När filminspelningen har påbörjats kommer den att fortsätta även om anslutningen mellan kameran och den smarta enheten bryts, till exempel när du filmar med en drönare. WFT-servern är nu också kompatibel med filminspelning och erbjuder mer omfattande styrfunktioner jämfört med appen Camera Connec.