Hög hastighet - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14-16 bilder per sekund

Bli en actionhjälte med höghastighetsprestanda.

14 bilder per sekund med full AF/AE-spårning, 16 bilder per sekund vid fotografering i direktvisningsläge

Professionella fotografer får aldrig en andra chans. Därför är det av avgörande betydelse att öka chansen att fånga viktiga ögonblick, exakt och med suverän skärpa, t.ex. när målskottet firas eller när löparen korsar mållinjen. Canons ingenjörer förstår det här precis, och har nu åstadkommit en maxhastighet för speglarnas drivsystem på 14 bilder per sekund1 med full AF/AE-spårning.

Fotografering i direktvisningsläget höjer prestandan ännu mer, med bildserier på 16 bilder per sekund1 när fokus och exponering fixeras vid första bilden. Den bildfrekvensen överstiger den tidigare maxhastigheten för EOS-1D X spegelupplåsning, och man kan dessutom fortfarande se scenen i direktvisningsläget medan den tas.

1Maxhastighet för bildserier i hög hastighet med fulladdat LP-E19-batteri: 1/1 000 sek eller kortare slutartid, ISO 51200 eller lägre och max. bländare (beroende på objektiv)

eos-1d-x

"Dual DIGIC 6+"-processorer

För att CMOS-sensorn på 20,2 megapixlar ska kunna utföra signalavläsning i hög hastighet använder EOS-1D X Mark II en främre processorkrets tillsammans med ”Dual DIGIC 6+”-processorerna för signalbehandling i hög hastighet. Den otroliga kraften i dessa processorer ger större exponeringstolerans, förbättrad brusreducering vid både höga och låga ISO-tal, bildåtergivning med de naturliga hudtoner som är Canons signum och olika objektivkorrigeringar används i realtid på JPEG-bilder – även när du tar cirka 16 bilder per sekund i direktvisningsläge och spelar inDCI 4K- filmer med upp till 60 bilder per sekund eller i Full HD med upp till 120 bilder per sekund.

Spegelteknik med snabb återställning

För att uppnå de höga bildhastigheterna som EOS-1D X Mark II är kapabel till, och för att ge en snabb och exakt autofokus, är det väsentligt med så lite spegelstuds som möjligt, och att speglarna snabbt och exakt återgår till sina lägen. EOS-1D X Mark II har därför ett tvåmotorigt system med separata stora vridmoment för speglar och slutarspänning. Detta ger hög hastighet samtidigt som det isolerar de två olika stegen från varandra. Både spegelmotorn och motorn för slutarspänning ligger i ett glidstöd av elastiskt material. Detta minskar ljudnivån och minimerar vibrationerna vid fotografering.

eos-1d-x

CFast 2.0™-media

EOS-1D X Mark II är den första EOS-stillbildskameran som har en CFast 2.0™-kortplats utöver CompactFlash-kortplatsen. Kortet CFast 2.0™ är ungefär lika stort som CompactFlash-kortet, men har infällda kontakter så att kortet blir mer robust och minskar risken med böjda stift. CFast 2.0™ ger för närvarande skrivhastigheter på upp till 440 MB per sekund, vilket är tre gånger snabbare än de snabbaste CompactFlash-korten på 150 MB per sekund. Den höga skrivhastigheten gör det möjligt att ta 170 RAW-bilder i serie med högsta upplösning. Dessutom tar stödet för exFAT-formatet2 bort filstorleksbegränsningen på 4 GB, vilket gör att du inte behöver sammanfoga filer när du spelar in filmer.

2För att stödja det tidigare formatet FAT32 på CF-kort med 128 GB eller lägre, gäller filstorleksbegränsningen på 4 GB fortfarande.

eos-1d-x

Högupplöst LCD-touchskärm

Högkvalitativa foton från EOS-1D X Mark II bör ses på en högkvalitativ LCD-skärm i samma ögonblick som de tas. EOS-1D X Mark II är därför utrustad med Clear View LCD II med bildförhållande 3:2 och en oförändrad 3,2-tums bildskärm. Pixeltätheten har ökats med cirka 1,25 ggr, och antalet pixlar har höjts till 1,62 miljoner jämfört med EOS-1D X.

Den kapacitiva touchskärmen gör det enkelt att välja eller byta AF-punkter och förstora vyn när du fotograferar i direktvisnings- eller filminspelningsläge.

Intelligent Viewfinder II

eos-1d-x

Som professionell är det sista du vill göra att flytta blicken från det som händer. När du är borta från sökaren riskerar du att missa ett avgörande ögonblick. Canons ingenjörer har noga lyssnat på feedback från EOS-användarna och därför lagt in mer information i sökaren på EOS-1D X Mark II. Sökaren kan också anpassas till fotografens individuella behov. Nu är det enkelt att ändra inställningarna och kontrollera kamerans status utan att lyfta blicken från sökaren.

Du kan kontrollera och ändra alla inställningar i sökaren, inklusive fotograferingsmetod, ljusmätningsmetod, vitbalans och matningsmetod och få meddelande om flimmeravkänning.

Med omkring 100 procents visning i sökaren ser du hela bilden du tar. Och en 20 mm riktkpunkt ger en ingående vy av det som händer just framför kameran, vilket gör det enkelt att komponera bilden exakt så som du önskar den.

Elektroniskt vattenpass med dubbel axel

eos-1d-x

Ett elektroniskt vattenpass med dubbla axlar hjälper fotografen hålla kameran i nivå vid fotografering – en bonus när du vill ha raka horisonter eller när du fotograferar arkitektur. Både rörelse i djupled och sidled identifieras i steg om 1 °, och vattenpasset visas både i sökaren (ovanför fokuseringspunkterna) och på LCD-skärmen, något somgör det till ett användbart verktyg på natten när det är svårt att se referenspunkterna i sökaren.

Anpassningsbart fönster för snabbkontroll

Varje fotograf arbetar på sitt eget sätt och har särskilda krav när det gäller att kontrollera och ändra tagningsinformation och parametrar. För att underlätta arbetsflödet är det möjligt att snabbt och enkelt ändra ikonernas typ, storlek och placering på kamerans fönster för snabbkontroll, så att favoritinställningarna kan nås utan krångel.

eos-1d-x

Förbättrad hållbarhet och tillförlitlighet

Som en av de ledande professionella modellerna ligger EOS-1D X Mark II två steg framför andra EOS-systemkameror i fråga om utformning och testresultat. Slutaren i EOS-1D X Mark II har utformats för att klara cirka 400 000 avtryckningar, och spegeln och tillhörande funktioner har utformats för att matcha denna höga prestationsnivå.

Det är inte bara de inre drivmekanismerna som utformats för att motsvara en proffskameras övergripande hållbarhet. Även knapparna och reglagen som fotograferna använder har testas för samma hållbarhetsnivå.

Magnesiumlegering, fantastisk väderbeständighet

I likhet med den tidigare EOS-1-seriens kameror är EOS-1D X Mark II designad för kontinuerlig professionell användning i tuffa miljöer. Den har samma damm- och dropptäta konstruktion som EOS-1D X, med sammanlagt 76 skyddstätningar runt knapparna och husets fogar för att hålla vatten och damm borta från innanmätet. Tillsammans med Canons EF-objektiv från L-serien och blixtaggregatet Speedlite 600EX-RT upprätthålls väderskyddet med gummipackningar runt anslutningspunkterna. Tack vare skalet av magnesiumlegering och den inre strukturen är kameran styv och robust och redo för tung professionell användning.

eos-1d-x
eos-1d-x

Värmespridning

När du filmar eller tar bildserier i höghastighetsläge under en längre tid utan avbrott måste CMOS-sensorn och ”Dual DIGIC 6+"-processorerna hantera en enorm mängd data, som i sin tur genererar mycket värme. Värmen överförs från sensorn och processorerna till batterikammarens ovansida och avleds via ett särskilt värmerör, så att kameran alltid är redo för användning.

Värmespridningssystemet i EOS-1D X Mark II möjliggör tillsammans med kraftfulla processorer kontinuerlig 4K-filminspelning på upp till 29 min. 59 sek.