Bildstilar

Bildstilsfunktionen underlättar kontrollen av bildbearbetningsparametrarna. Det är som att byta film i kameran. Varje bildstil erbjuder en ny färgrespons som bättre passar dina behov, t.ex. hudnyanser vid porträttfotografering eller blå himmel vid landskapsfotografering.

När du använder kreativa zoner kan du justera skärpan, kontrasten, nyanserna och färgmättnaden för var och en av de sex inbyggda bildstilarna. Tre användardefinierade alternativ innebär att du kan skapa egna bildstilar, speciellt anpassade för ditt unika fotouttryck. Totalt har du över 48 000 kombinationer att välja bland.

Med bildstilarna får du konsekventa resultat även om du byter från en kamera till en annan. En EOS 400D som är inställd på bildstilen ’Standard’ ger bilder av exakt samma karaktär som ’Standard’-inställningen på EOS-1D Mark III.

Information om angiven bildstil registreras på JPEG-bilderna när du fotograferar. Om du tar RAW-bilder kan bildstilsinformationen justeras med hjälp av Digital Photo Professional efter fotograferingen. Du kan också hämta fler bildstilar från Canon, som kan användas i Digital Photo Professional.

Klicka här om du vill hämta bildstilar och mer information om bildstilarna.