För företag

Canons teknikstyrkor

Vårt sortiment av nätverkskameror innehåller de berömda tekniska innovationer som finns i våra professionella filmkameror, där högkvalitativ bildbearbetning och beprövad objektivteknik har utformats för att hålla dig informerad.

Canon Technology Strengths_Billboard

Förstklassig objektivteknik

Tack vare Canons optiska teknik kan våra nätverkskameror dra nytta av snabba, ljusstarka objektiv och leverera tydliga och skarpa bilder med minimal distorsion.

High UD-glas (Ultra Low-Dispersion ) med högt brytningsindex dämpar kromatisk aberration (vanligt med kraftiga zoomar), minimerar både kudd- och tunndistorsion och ger naturliga bilder med hög upplösning från kant till kant i hela zoomomfånget.

Om du behöver komplettera med infraröd belysning, finns en IR-korrigerande linsbehandling som förbättrar känsligheten, kontrollerar reflexer och ljusslöjor och förbättrar kamerornas resultat i svagt ljus.

Renowned lens technology_1_370
Standardvidvinkelobjektiv
Renowned lens technology_2_370
Högpresterande objektiv med minimal distorsion

Sensorteknik

CMOS-sensorer är en viktig komponent som används i alla nätverkskameror. Med egenutvecklad teknik är Canons sensorer utformade för att kombinera hög känslighet och hög bildkvalitet med lågt brus.

Tack vare extremt hög känslighet och hög upplösning, används dessa sensorer inom olika områden, t.ex. i medicinsk forskning och för övervakning, samt i våra nätverkskameror.

Bildbearbetning

Image processing


Dubbla bild- och nätverksprocessorer – DIGIC DV III och DIGIC NET II – ger smidig inspelning, bearbetning, kodning och överföring av bilder.

DIGIC DV III-motorn – som också används i Canons professionella Cinema EOS-filmkameror – ger enastående bildkvalitet, lågt brus, mjuka färgtoner samt en levande och korrekt färgåtergivning – särskilt i dåliga ljusförhållanden.

Bildanalys

Inbyggt i kameran finns intelligent analys av videoinnehåll, något som möjliggör analyser av möjliga säkerhetsöverträdelser i realtid. Med hjälp av 8 olika algoritmer, inklusive avkänningsfunktion för inkräktare och skrik, kan upp till 15 områden i en bild anges för avkänning.

Traditionella metoder för larmavkänning omvärderas på detta sätt eftersom bara verkliga hot spelas in, falsklarmen minskar, effektiviteten höjs och behovet av lagringsutrymmet minskar.

Med funktionen för kopplade händelser kan larmen kombineras logiskt för att tillhandahålla villkorade larmutlösare.


Image Analysis

Miniatyriserad mekatronik

Miniaturised Mechatronics


Vår styrka i miniatyriserad mekatronik (datorstyrda elektromekaniska undersystem), gör det möjligt för oss att utveckla produkter med stora fördelar för våra kunder.

Ett sådant system är den unika fjärrstyrningsfunktionen hos våra nätverkskameror – PTRZ.

När den här funktionen installeras och ansluts till ett nätverk, kan kamerans position och vinkel justeras elektroniskt med verktyget för kameravinkelinställning. Kamerans riktning kan ändras intuitivt genom att man trycker på knapparna för panorering/tiltning, rotationsreglage och zoomreglage, som visas i justeringsfönstret. Det betyder att det räcker med en person för att göra konfigureringen, något som sparar både tid och pengar.