Sanders Group attraherar en ny kundbas med Canons UV-flatbäddsskrivare

Det som 1985 började som ett företag som bara importerade magnetiska material, för försäljning till tryckerier, designer och reklambyråer, blev snart en ledande global aktör i tillverkning och distribution av flexibla magnetiska material till stora detaljhandelskedjor och leverantörer av skyltmaterial.

Den nuvarande vd:n Marco de Wert tog över 1998. En radikal omvandling av affärsmodellen skedde 2009 och den nya tekniken med UV-flatbäddsskrivare från Canon infördes. Detta tog snabbt Sanders Group i en helt ny riktning, vilket framtidssäkrade företaget, öppnade för olika möjligheter att dra till sig verksamhet med höga marginaler och ändrade produktionsprocessen för tryckta magnetiska produkter i grunden.

Sanders-image1
Sanders-image2

"Océ Arizona-skrivarna har förändrat företaget. Under den ekonomiska krisen gick många företag under men med de här maskinerna kunde jag tjäna mer pengar på en lägre omsättning. I grund och botten gick min omsättning ned men marginalen gick upp när jag omvandlade materialet jag förut handlade med till något med större värde. Jag kunde möta efterfrågan på marknaden med korta handläggningstider, skräddarsydda tillämpningar och kreativa lösningar."

Marco de Wert, verkställande direktör