Samarbete mellan Eyes On Media och Canon signalerar en ny gryning för World Press Photo

Det Amsterdambaserade företaget tillhandahåller professionella fotografer en mängd olika tjänster och hjälper dem att ta, redigera och trycka bilder med hög kvalitet för exklusiva marknader – särskilt för utställningar, museer, arkitektur, konst och detaljhandel. World Press Photo och Canon arbetade tillsammans för att skapa den bästa möjliga lösningen. Eyes On Media använde flatbäddsskrivaren Océ Arizona 480 GT och det digitala skärbordet Océ Procut från Canon och tryckte direkt på 1 mm forex- och dibondskivor för att få en mycket exakt och professionell finish.

Slutresultatet gav inte bara World Press Photo en varaktig lösning som kraftigt minskade risken för skador under transport, utan väckte även fotografier till liv på ett nytt sätt och skapade en visuellt fängslande effekt som organisationen tror spelade en viktig roll i att skapa en lyckad utställning.

EOM-image1

"Arizona-maskinernas bildkvalitet och tillämpningsmöjligheter har inneburit stora förbättringar i vår fotoutskriftstjänst och har hjälpt oss att få nya kunder. Vi var glada när vi kontaktades av World Press Photo, som vi har beundrat i många år. Vi visste att vi med hjälp av Canon och Arizona kunde hantera det utmanande uppdraget."

Martin Minoli, företagsägare