Inga fler slutsålda böcker.

Printondemand-worldwides Managing Director Andy Cork anser att slutsålda böcker är något som tillhör det förflutna. "Det borde inte finnas några slutsålda böcker i världen idag", säger han. "För utgivare kan ett samarbete med en innovativ digital bokutskrivare innebära att de kan få fram en slutsåld bok var som helst i världen."

För Printondemand-worldwide har on-demand-bokutskrift möjliggjorts tack vare att digitala utskrifter visat sig vara en mycket framgångsrik affärsmodell. Majoriteten av böcker som de skriver ut är en enstaka kopia, men det kan även handla om körningar på upp till 1 500 exemplar, vilket ger utgivaren en komplett lösning från lagerpåfyllning till första utgåvor.

POD-image1

"Effektivitet är nyckeln förstås, men tillförlitlighet är också avgörande. Du kan ha en fantastisk utrustning, men om den inte fungerar 10 % av tiden har du ett problem. Det är inte ett problem som vi har haft med Canon. Även om en maskin går ned, är den aldrig det länge eftersom ni servicekillar kommer hit och är färdiga på mindre än två timmar."

Andy Cork, Printondemand-worldwide Managing Director