FC-hero1

FC Dordrecht marknadsför sina CCTV-övervakningssystem med Canon

Det holländska fotbollslaget FC Dordrecht befordrades nyligen till Eredivisie, den högsta professionella fotbollsligan i Nederländerna. Klubben behövde uppgradera sitt säkerhetssystem för att säkerställa att ett växande antal fans på hemmamatcher skulle hållas skyddade. Samtidigt var det viktigt för FC Dordrecht att arbeta mer nära lokala myndigheter för att bättre skydda klubbens anläggningar såväl som dess fans.

Den aktuella uppgraderingen av säkerhetssystemet är en provisorisk lösning för ett år, eftersom klubben har planer på att bygga en ny, modern stadion med större kapacitet och med ett matchande avancerat säkerhetssystem. Projektet var avsett att testa hur tekniken presterar under verkliga förhållanden, med målet att återskapa säkerhetssystemet i den nya stadion när den byggs 2016.

FC-image1

"Vi ville kunna ta extremt högkvalitativa bilder hela tiden, särskilt i delar av arenan som har minimalt med ljus. Vi kände att en övergång från analogt till digitalt var det enda sättet att uppnå detta."

Jacques de Zeeuw, Security Officer