Utskrifter i UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- och SAP-miljöer

Utskrifter i UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- och SAP-miljöer

Canon erbjuder många olika skrivare och multifunktionella enheter (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE & i-SENSYS) med stöd för PCL och PostScript-sidbeskrivningsspråk av branschstandard. Det garanterar en grundläggande kompatibilitet med ovan nämnda samt äldre miljöer. Canon har också olika lösningar som är särskilt optimerade för UNIX-, Linux-, OS400-, Citrix- och SAP-miljöer, vilket gör att kunder kan utnyttja mer än de grundläggande funktionerna hos sina enheter. Exempel: använda efterbehandlingsfunktioner som häftning, framställning av häften eller val av andra papperskällor. På så sätt kan Canon-enheter integreras smidigt med kundmiljöer, även med äldre system.

UNIX-utskrifter
Linux-utskrifter
AS400-/iSeries-utskrifter
Citrix-utskrifter
SAP-utskrifter

UNIX-utskrifter

SQue
Canons SQue är ett kraftfullt verktyg för att skapa och hantera utskriftsköer på Canon-enheter på UNIX-plattformar. SQue möjliggör en mängd enhetsfunktioner, t.ex. efterbehandlingsalternativ, brevlåda, säkra utskrifter och avdelningsredovisning SQue stöder alla stora utskriftssystem, bl.a. SystemV, LPR och CUPS. Det är tillgängligt för Solaris-, HP-UX-, AIX-, SCO- och IRIX-system. Dessutom stöder det olika Linux-system.
Med konfigurationsverktyget kan du ange alla efterbehandlingsalternativ som stöds av en given skrivare. Det finns två versioner av konfigurationsverktyget – den grafiska versionen kan användas i alla X11-fönstersystem och textversionen används i konsolmiljöer.
SQue integrerar även funktionerna för brevlåda, säkra utskrifter och avdelningsredovisning på Canon-enheter med UNIX systemet. För varje kö kan en administratör associera enskilda UNIX-användare med specifika brevlådor, lösenord eller konton i enheten.

Funktioner:
• Gör det möjligt att enkelt skapa särskilda utskriftsköer som ger åtkomst till alla Canon-enhetens funktioner.
• Skapa och använda en enda utskriftskö med olika parametrar.
• Utskrift av filer via SQue som är oberoende av huvudprogrammet.
• Hanterar alla Canon-enhetens funktioner (pappersfack, dubbelsidig utskrift, häftning, pappersformat osv.) enligt PPD- eller PDD-filen. Stöder Canons CPCA-protokoll för efterbehandling och/eller avancerade alternativ.
• Stöder avancerade funktioner som brevlådeutskrifter, säkra utskrifter och utskrifter med avdelningsredovisning.
• Stöder alla aktuella Canon-enheter i iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- och EFI-serien samt vissa i-SENSYS-enheter. Fullständig information om enheter som stöds får du på Software Download Centre.
• Stöder många kommandoradsalternativ för finjusterade onlineutskrifter.
• Ett popupverktyg för att enkelt skriva ut filer med valbara alternativ ingår.
• Finns också som ASCII-användargränssnitt för UNIX-servrar som endast har alpha-terminaler.
• Automatisk intern omvandlig av PS- och PDF-data till PCL (eller PDF till PS) för UNIX-/Linux-stationer där Ghostscript är tillgängligt.

Canon rekommenderar att SQue används som standardprodukt i alla UNIX-system.

SQue licensieras per server eller arbetsstation, oberoende av antalet Canon-enheter som är anslutna till nätverket. En platslicens är också tillgänglig. Kontakta närmaste Canon-kontor för mer information. Testversioner (utskrifterna täcks av ett vattenmärke) kan hämtas på Canons webbplats för hämtning av programvara Canons supportsida.

Grundläggande specifikationer för SQue
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska
Utskriftssystem SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-system Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-system Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserade (LPR, TCP, IPP)
Sidbeskrivningsspråk PostScript, PCL 5, CPCA

Tillbaka till början

Linux-utskrifter

CQue
Canons CQue är ett kraftfullt verktyg för att skapa och hantera utskriftsköer på Canon-enheter på Linux-plattformar. CQue möjliggör en mängd funktioner för en enhet, t.ex. efterbehandlingsalternativ, brevlåda, säkra utskrifter och avdelningsredovisning. CQue integreras bara med CUPS och finns för alla stora Linux-distributioner.

CQue har en funktion som integrerar funktionerna för brevlådan, säkra utskrifter och avdelningsredovisning på Canon-enheter med Linux-systemet. För varje kö kan en administratör associera enskilda Linux-användare med specifika brevlådor, lösenord eller konton i enheten.

Funktioner:
• Gör det möjligt att skapa särskilda utskriftsköer som ger åtkomst till alla Canon-enhetens funktioner med några få musklick.
• Skapa och använda en enda utskriftskö med olika parametrar.
• Hanterar alla Canon-enhetens funktioner (pappersfack, dubbelsidig utskrift, häftning, pappersformat osv.) enligt PPD-filen.
• Stöder avancerade funktioner som brevlådeutskrifter, säkra utskrifter och utskrifter med avdelningsredovisning –
För nyare versioner av GTK+ stöds avancerade alternativ direkt via skrivargränssnittet i de flesta Linux-programmen.
• Stöder alla aktuella Canon-enheter i iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- och EFI-serien samt vissa i-SENSYS-enheter. Fullständig information om enheter som stöds får du på Software Download Centre.
• Stöder många kommandoradsalternativ för finjusterade onlineutskrifter.
• Automatisk intern omvandling av PS- och PDF-data till PCL5 eller PCL6 (eller PDF till PS) via Linux foomatic-motor.
• Tillgänglig som RPM-, DEB-paket eller som tar+gzip-fil.

Canon rekommenderar att CQue används som standardprodukt i alla Linux-system.

CQue kan hämtas kostnadsfritt från Canons webbplats för hämtning av programvara Canons supportsida.

Grundläggande specifikationer för CQue
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska, katalanska1
Utskriftssystem CUPS 1.2 (kräver även foomatic 2.0)
Linux-system Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserade (LPR, TCP, IPP), USB
Sidbeskrivningsspråk PostScript, PCL 5, PCL 6

Canons UFRII-/UFRII-LT-drivrutin för Linux

Den här drivrutinen möjliggör utskrifter i en Linux-miljö till alla enheter som har stöd för Canons egna UFRII-/UFRII-LT-sidbeskrivningsspråk.

Drivrutinen är utformad för att integreras med CUPS och stöder endast Linux-system. Drivrutinen rekommenderas för de skrivare som inte stöds av CQue eller SQue.

Canons UFRII-/UFRII-LT-drivrutin för Linux kan hämtas kostnadsfritt från Canons webbplats för hämtning av programvara Canons supportsida.

Grundläggande specifikationer UFRII-/UFRII-LT-drivrutinen för Linux
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska
Utskriftssystem CUPS
Linux-system Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserade (LPR, TCP, IPP), USB
Sidbeskrivningsspråk UFRII, UFRII-LT

Tillbaka till början

AS400- och iSeries-utskrifter

Med Canon OS400 Object Generator kan Canon-skrivare utan problem anslutas till AS400 och iSeries, vilket möjliggör vissa vanliga utskriftsfunktioner, bl.a. val av pappersfack och sidstorlek. Det gör det enklare att skapa anpassningsobjekt för arbetsstationer för användning med HPT (Host Print Transform) på AS400-, iSeries-, System i- och nu på Power Systems-servrar. Genom att använda enkla menyer kan anpassningsobjekt för Canon-skrivare enkelt skapas och integreras i Host Print-arbetsflödet.
Den här produkten stöder inte de fullständiga kraven för IPDS-utskrifter (Intelligent Printer Data Stream). Det finns tredjepartsprodukter tillgängliga på marknaden som kan användas för att implementera en IPDS-lösning med Canon-skrivare.

Funktioner:
• Gör så att Canon-skrivare smidigt kan anslutas till iSeries, vilket möjliggör vissa vanliga utskriftsfunktioner, bl.a. val av pappersfack och sidstorlek.
• Gör så att iSeries-kunder kan skriva ut SCS-filer (SNA Character String) via HPT direkt på Canon-enheter i nätverket.
• Det användarvänliga konfigurationsgränssnittet ger kontroll över funktioner, skrivare och dokument samt en snabb konfiguration.
• Stöder alla aktuella PCL-aktiverade Canon-enheter i iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-serien samt vissa i-SENSYS-enheter. Fullständig information om enheter som stöds får du på Software Download Centre.

Utan licensnyckel fungerar Object Generator som en kostnadsfri testversion. Produkten har alla funktioner men utskrifterna görs med ett vattenmärke på varje sida. Om du vill konvertera programvaran till en licensierad version måste du köpa en licensnyckel.

Canon OS400 Object Generator är en avgiftsbelagd programvara, mer information får du från närmaste Canon-kontor. Du kan hämta en testversion från Canons webbplats för hämtning av programvara Canons supportsida.

Grundläggande specifikationer för OS400 Object Generator
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska
Utskriftssystem HPT (Host Print Transform)
iSeries-OS-stöd V5R2 upp till V6R1
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserat (TCP)
Sidbeskrivningsspråk PCL

Tillbaka till början

Citrix-utskrifter
Lite Plus PCL6-skrivardrivrutin

Utöver Canons Standard PCL Windows-drivrutin erbjuder vi även Lite Plus PCL6-skrivardrivrutinen som har utformats, utvecklats och optimerats primärt för att fungera i Citrix och andra nätverksmiljöer för tunna klienter. Viktigt är att den stöder många alternativ och funktioner i Canon-enheter samtidigt som den kräver mycket lite utrymme.

Funktioner:
• Kräver lite utrymme < 3 MB
• Kompatibel med Citrix Autocreate-miljö
• Fullständigt enhetsstöd för dubbelsidiga utskrifter, utskrifter av broschyrer, häftning, hålslagning, val av fack och brevlåda
• 4 inställbara bildkomprimeringsnivåer för att minska storleken på buffertfiler
• Microsoft WHQL-certifierad
• Stöder många av Canons PCL-aktiverade i-SENSYS, imageRUNNER och imageRUNNER ADVANCE – fullständig information om enheter som stöds får du på Software Download Centre
• Tillgänglig på engelska, franska, italienska, tyska och spanska
• Äkta PCL6-drivrutin med stöd för 32 och 64 bitar.
• Citrix-Ready®-certifierad
• Kan hämtas kostnadsfritt från Canons supportsida.

Grundläggande specifikationer för Lite Plus PCL6-skrivardrivrutin
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska
Stöd för OS Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (där det är tillämpligt x32 och x64)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (där det är tillämpligt x32 och x64), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserade (LPR, TCP, IPP), USB
Sidbeskrivningsspråk PCL

Tillbaka till början

SAP-utskrifter

Enhetstyper för SAP för Canon-enheter ger en smidig integration med SAP-miljöer och möjliggör avancerade utskriftsfunktioner, t.ex. stöd för efterbehandling och streckkodsutskrifter.

Canon gick med i SAP:s Printer Vendor Program som en medlem på Gold-nivå i juni 2009. SAP-kunder kan hämta SAP-certifierade enhetstyper för Canon direkt från SAP Support Portal, enligt beskrivningen i SAP Note 1135052 ”Printer Vendor Wizard Note: CANON”.

Enhetstyper för SAP för äldre enheter (lanserade före juni 2009) finns kvar på Canons supportsida.

Tillgängliga enhetstyper för Canon: alla PCL-/PS-aktiverade i-SENSYS-, imageRUNNER- och iR-ADV-modeller.

Grundläggande specifikationer för enhetstyper för SAP
Språk Engelska, franska, italienska, tyska, spanska
Teckensnitt Teckensnitt som stöds beror på stöd på enhetsnivå och enhetstypen.
För enheter som tillhandahålls genom SAP AG anges fonter som stöds i ”Printer Vendor Wizard Note: Canon” för SAP-certifierade enhetstyper. Beroende på enhet är teckensnittstödet Latin 1 (västeuropeisk) och Unicode-format för Latin1, Kyrilliska, Grekiska och Hebreiska.
För de enhetstyper som ges ut genom Canons Software Download Centre är teckensnittstödet Latin 1 för västeuropeiska språk.
Stöd för OS SAP R/3, SAP Netweaver
Maskinvarugränssnitt Nätverksbaserat
Sidbeskrivningsspråk PCL och PS

Tillbaka till början