Du kanske tror att rådjur är skygga varelser. Det gäller dock inte de här.

När mörkret har sänkt sig kan invånarna i vanliga bostadsområden, i skenet av gatubelysningen, uppleva djur och natur på ett sätt som slår vilket naturprogram som helst.

Det här är dovhjortar från skogarna utanför Epping i brittiska Essex. De senaste åren har dessa betande djur upptäckt att det finns frodigt grönt gräs – ibland riktiga gräsmattor – i stan, och att detta är mycket godare än gamla kvistar och löv.

Trots att de ser ut att gilla kameran är de i grund och botten skygga varelser. För den som vill fotografera dem är det tur att de ofta stannar till och står helt blixtstilla för att lyssna efter, och upptäcka, eventuella hot.

De största hannarna kan väga upp till 150 kg. Honorna, som kallas hindar, väger ungefär hälften så mycket. De blir 12–16 år gamla.

De senaste årens milda vintrar (och avsaknaden av naturliga fiender) har lett till att alla sex rådjursarter i Storbritannien ökar och till att rådjursbeståndet har kommit att bli alltmer utbrett.

Dessa stadsrådjur är bara ett av de många rörande och magiska fenomen som finns därute, om du bara är beredd att utforska lite mer, gå runt ett annat hörn eller ta till vänster där du brukar ta till höger. Canon ger dig chansen att upptäcka och fånga dessa ögonblick i stillbilder eller rörliga bilder. Come and see.

Tekniker

Fotografering i svagt ljus