Vi kom, vi såg, vi blev blöta

Fem saker som gör City Surfers episka

Låt oss ta dig bakom kulisserna på vår senaste 'Come and see'-historia och uppleva forsande floder, stadssurfare, orädda fotografer, suverän teknik och kamerautrustningens paradis.

1. Floden Eisbach.

Tjugo ton iskallt vatten som forsar över nedsänkta betongblock varje sekund, vilket skapar en vild, evigt pågående våg. Över hundra surfare från hela staden kommer hit varje dag för att skaka av sig sina vanliga jobb och utföra några riktigt fina rörelser.

2. Riggar, riggar och fler riggar.

De förbättrar allt. Under 3 dagar åstadkom vårt team en otrolig blandning av banbrytande fotografiska och filmiska tekniker med hjälp av skräddarsydda riggar som specialutvecklats för denna fantastiska upplevelse. Vi använde riggarna för att föra dig direkt till floden Eisbach i München med din mobiltelefon. 180-gradersriggen har ett vidvinkelobjektiv på den nya Cinema EOS C300 Mark II, medan andra riggar faktiskt låter dig ta egna höghastighetsbilder och zooma in i händelserna, med riktiga Canon-kameror direkt i handen.

Kamerarigg för Canon EOS M10s

3. Våra surfare. Lokala surfare äger floden.

Filmen togs med tre av flodens mest kända surfare, Tao, Karina och Alex. De är otroliga, ingenting var för besvärligt och deras skicklighet och uthållighet på vågen trollband oss alla.

4. Samo.

Vår proffsfotograf använde den nya Canon EOS-1D X Mark II under fotograferingen för att fånga handlingen perfekt när skymning övergick till nattetid. Samo är också helt orädd. Efter fotograferingen klättrade han verkligen upp på Taos bräda och surfade på vågen med stövlarna på.

Samo Vidic

5. Nattetid.

Natten gör allt kallare. Visst, vi kunde ha fotograferat i dagsljus, men vad vore utmaningen i det? Vi använde gatubelysningens stämningsfulla sken för att fånga känslan av staden och skapade enorma hängande ljuskällor som gav upphov till en månljuseffekt som urskiljer varje surfare på vågen som rasar vidare nedan.

Utforska vår interaktiva City Surfer-upplevelse här.