Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Råd från en filmskapare med Nehemias Colindres

Fotografen och filmskaparen Nehemias Colindres delar sina tre bästa handledningar om att spela in filmer: spela in en vinjett, råd från en filmskapare och ett nytt perspektiv.

Filmskapandet – precis som alla konstformer – blir bara bättre ju mer man övar. Det är i grunden en fråga om att försöka identifiera vad som är bra och vad som ... helt enkelt inte är det. 

Framför allt behöver vi lära oss att förfina vår smak – något som man bara kan uppnå om man filmar och filmar tills lamporna släcks. 

I ett tidigt skede hade ingen av mina kollegor särskilt stora förväntningar på mig, och jag tror inte att jag hade några särskilt stora förväntningar på mig själv heller. Allt det här ändrades efter ett inspirerande samtal med min före detta mentor. Det tände en låga inom mig, en önskan om att bli bäst. Jag kanske inte alltid är den mest begåvade, men jag har god smak och jag är hungrig. Det betyder mycket. 

En sak som har tagit mitt arbete till en ny nivå är min förståelse för en bra sammansättning och planering. 

Jag kartlägger oftast alla tagningar i huvudet och skriver ner dem, tillsammans med vilket objektiv jag vill använda i tagningen. Framför allt måste du ha en känsla för varje objektiv och vad det åstadkommer. 

Utöver smak, kan ett starkt val av objektiv ta ditt arbete till nästa nivå. Det hjälper också att ha ett fantastiskt team, de är dina medbrottslingar och alla bör vara överens om vad som gäller för varje tagning.

Om jag fotograferar porträtt älskar jag att instruera personer i deras egen miljö. Jag tycker att det skapar en verklig kontakt mellan tittaren och karaktärerna. Jag fotograferar alltid mina porträttbilder med ett 50 mm-objektiv. Det korta skärpedjupet skapar fina resultat. 

Framför allt skulle jag säga att du ska fota det du gillar och inte bry dig om vad andra säger. Resten kommer med hårt arbete och lite tur.