High speed header

Hur man tar actionbilder på vintern

Titta på när Canonambassadören Richard Walch förklarar hur du kan ta dramatiska actionbilder i vintersnö och utforska praktiska tekniker för fotografering av rörliga motiv. Lär dig hur du väljer en snabb slutartid som hjälper dig att fånga skarpa detaljer, varför ett teleobjektiv hjälper dig att separera motivet från bakgrunden och hur panoreringsbilder kan hjälpa dig att få imponerande resultat.

Om vår snabba actionvideo inspirerade dig, varför inte gå ut och fånga vintersäsongens energi?

Även om det är en tid för vila för vissa, saktar livet sällan ner under vintern. Stadsmässor och helgmarknader är spännande platser för att fånga rörelsen i åkattraktioner. Försök att fånga de virvlande lamporna i en karusell eller människors ansikten på en åkattraktion.

Om du har en hund, varför inte ta en boll och gå ut på en vinterpromenad tillsammans och fånga energiknippet på bild. Håll utkik efter andra vilda djur också. Fåglar i flykten ger dig gott om tillfällen att ta bilden du letar efter.

Vintersport erbjuder ännu fler chanser för bra actionbilder. Försök fotografera skridskoåkare när de glider fram på isen, fånga våghalsiga simmare som dyker i iskalla sjöar eller löpare vars fötter möter den hårda vintern.

När du väl har fångat dina vinteraktiviteter i hög hastighet kan du dela dem på vårt så hela världen kan ta del av dem.