Shooting from the skies with on the roofs

Fotografering från luften med On the Roofs

Besättningens vy

Möt storstadsklättrarna On the Roofs. Vadim och Vitaliy är två ryska vänner som ägnar sina liv åt att klättra uppför världens högsta byggnader och fotografera resultatet. Deras otroliga bilder har skapat rubriker över hela världen, och de fortsätter att söka efter nya platser att utforska.

Vi bjöd in Vitaliy och Vadim till Dubai för att delta i vår kortfilmsserie 'Come and See'. Duon besteg världens högsta hotell, JW Marriott Marquis Dubai. Efter filmningen frågade vi dem om deras konst och deras motivation.

Varför började ni klättra?

”Vi klättrar för att vi vill visa ett annat perspektiv på världen. Vi ville göra något mer intressant än att bara ta bilder på människor från marken – och det var så vi började vi klättra upp på hustak.

Den första gången vi klättrade gjorde vi det för vår egen upplevelses skull. Men nu handlar det mer om konst – vi klättrar för att fånga fantastiska foton och videor.”

Vad är det som gör att ni vill fånga de här bilderna?

”Det är spännande att visa upp platser där bara tio personer någonsin har varit. Vi vill att folk ska få känna det vi kände och se det vi såg.

Ofta är folk rädda för höga höjder, och vi vill visa dem hur vackert det kan vara där uppe. Om vi inte ville dela våra bilder med folk skulle vi inte ha varit här uppe.”

Om att välja bilder

”När det gäller redigering av bilderna vi har tagit, så väljer vi ovanliga perspektiv som vi tror att folk kommer gilla. Först letar vi efter bilder där en av oss står på kanten och får en riktigt hisnande utsikt! Sen letar vi efter vackra vyer. I tredje hand letar vi efter bra bilder med fint ljus, t.ex. från övergången mellan dag och natt.”