hero-header.jpg

Ett nytt perspektiv med Nehemias Colindres

Fotografen och filmskaparen Nehemias Colindres delar sina tre bästa tips för filminspelning: spela in en vinjett, råd från en filmskapare och ett nytt perspektiv.

När jag började tänka på det här projektet tyckte jag direkt att det var spännande. 24 timmar i Berlin för att återge stadens själ och hjärta genom ett kameraobjektiv.

Jag ville få tag på en Canon EOS C300 som jag hört så mycket om. Den marknadsfördes som nästa steg efter Canon EOS 5D Mark III, och jag ville testa det på egen hand och inte bara höra det i den vanliga handledningen via vimeo. Jag ville se om den kunde klara mitt sätt att filma.

Så vi använde Canon EOS C300 och Canon EOS 5D Mark III, plus en äldre uppsättning Canon K-35-objektiv med fast brännvidd. Jag gillar äldre objektiv, så vi var riktigt imponerade av glaskvaliteten och av bilderna vi fick fram.

När det gällde konsertscenen hade vi inte mycket att säga till om ifråga om vad som skulle hända, så vi var tvungna att vara beredda på att dokumentera vad som helst. Vi lyckades skapa några viktiga porträtt av bandmedlemmarna, som gav filmen mycket mer känsla.

När vi skulle filma dansaren var vi också tvungna att vara vaksamma med tanke på att hennes dans är mer en tolkning än koreograferad. Jag lyckades få koll på henne i vissa avseenden för att ta ett viss slags bilder och rörelser, men vi sprang runt och försökte hålla jämna steg med henne – och kameran klarade att hänga med.

Det som hjälpte oss enormt i den här scenen var att vi spelade in allt med 50 bilder per sekund, eftersom en del av hennes rörelser är så snabba att jag tror att publiken annars skulle kunna missa dem. Det passar också väldigt bra ihop med hennes stil, och när vi redigerade lyckades vi få fram mer känsla.

Vi spelade in hela filmen under loppet av en dag. I början satte jag mig ner med Steve Ellery – affärsmannen i slutscenen – och jag gav honom en utmaning. Jag berättade inte för honom hur jag tyckte att filmen skulle sluta.

Jag gillar att ge utrymme för sådana där underbara misstag som kan ta en film till nästa nivå. Alla punkungdomarna filmades på gatan och jag bad dem göra samma saker som de normalt gör. De brukade klippa håret på varandra, så jag bestämde mig för att filma det. Jag ville observera dem och deras livsstil utan alltför många anvisningar och jag tycker att de gjorde det riktigt bra.

I slutändan känner jag att Canon EOS C300 definitivt är steget upp, men om du behöver vara följsam rekommenderar jag att du också filmar med Canon EOS 5D Mark III, eftersom den fortfarande är mycket flexibel i svagt ljus.