beste regards michiel aalbers

Dina foton, våra favoriter: Repurposing the City

Med utgångspunkt i vår senaste artikel om fotografen och artisten Timm Schneider, uppmanade vi er att fånga roligare sidor av staden och dela foton av stadsförvandlingar i vårt galleri. Vi valde dessa tre roliga foton och bad fotograferna att berätta historien bakom dem.

Beste Regards av Michiel Aalbers

"Jag körde runt i den stora holländska staden Nijmegen, när jag såg den här gatukonsten i ögonvrån. När jag kom tillbaka för att fotografera den med min Canon EOS 5D Mark II regnade det, vilket gav en vacker glänsande effekt på bladen på marken. Musen är en tysk tecknad figur och det ser häftigt ut i den här stadsmiljön. Jag älskar verkligen att fotografera saker på stadens gator, som andra människor helt enkelt bara går förbi. Tusentals människor har troligen inte ens lagt märke till det här vackra konstverket precis framför ögonen på dem, här i hjärtat av staden."

Beste Freunde av Angela Bauman

"Jag upptäckte de här två elskåpen på vägen hem från stan en dag. Det såg ut som om de skrattade åt mig så jag var tvungen att stanna för att fotografera. Jag ville komma tillbaka och ta en bild till några dagar senare, men då var de redan borta. Det visar att staden är i konstant förändring. Jag är verkligen nöjd med att jag lyckades fånga dem innan de försvann."

Steam Punk Penguin av Beatrice Sutter

"Detta foto togs på tornet av St. Michael-kyrkan i Hamburg, en av mina favoritstäder. Det såg ut som ett roligt ansikte och det fick mig att le. De flesta människor vill bara titta ut genom honom för att njuta av utsikten över Hamburg. Men jag ville vara nära honom, le och säga hej! Jag tycker att han ser lite ut som en ”steampunk-pingvin”! Jag tror att om du går omkring med ögonen öppna, kommer du i de flesta städer att bli förvånad över hur många dolda ansikten du kan hitta på helt vanliga föremål. Det handlar om att se saker på ett nytt sätt."

Ge dig på den här månadens utmaning

Varje månad kommer vi med en ny fotoutmaning. Du hittar månadens utmaning här. Plocka fram kameran – oavsett vilken typ du har – och var kreativ. Ladda sedan upp det du tagit och låt alla se. Om du behöver lite inspiration, kolla in bilderna som redan finns i galleriet.

Besök galleriet