hero header

Dina bilder, våra favoriter: Unika vinterperspektiv

Med inspiration från berättelsen om Franco Moro – – utmanar vi dig att dela dina unika vinterperspektiv. Vi blev helt överväldigade av alla fantastiska foton som kom in, men valde ut tre favoriter och bad fotograferna berätta historierna bakom dem.

Fruset Vatten av Stefan Demerwall

"En dag, efter lunch, gick jag längs Lillängshamnen på Hammarö. När jag tittade ut mot sjön märkte jag hur skuggorna från vassen skapade ett vackert mönster på isen med solen i bakgrunden och bestämde mig för att fånga det på bild. I början blev bilden underexponerad med det starka ljuset som reflekterades på isen och snön och från solen. Så jag vände kameran mot marken och lät exponeringsmätaren läsa av utan solen i bilden. Jag låste sedan exponeringen och flyttade kameran för att ta den bild jag ville ha."

Gränser av Ján Villím

"Den här bilden visar mina vänner på Cassovia Seals club i Košice i Slovakien. De är vinterbadsfantaster! Deras filosofi bygger på att gå över gränsen. Den första gränsen finns i tanken: de måste ta sig ner i iskallt vatten, vilket handlar om att låta hjärnan styra över kroppen. Den andra gränsen är fysisk: man kan inte stanna länge i vatten som är så här kallt! Jag tog den här bilden efter att ha kommit upp ur vattnet,och tittade på folk som hade gått över båda gränserna – den i huvudet och den i den fysiska miljön. Jag var glad för kamerans bildstabilisering eftersom mina händer skakade av kylan."

Dziadek Mroz av Agnieszka Jasinska

"Det är alltid en glädje att vakna upp när det har kommit snö. Jag bestämde mig för att ta med kameran på en promenad i skogen nära där jag bor, för att slippa staden och njuta av den vackra naturen. Under promenaden fick jag syn på en äldre person som frenetiskt skottade snö, så jag bestämde mig för att fånga det på bild. Jag gillar kombinationen av det snöiga landskapet och personen som arbetar så hårt."

Ge dig på den här månadens utmaning

Alla tre bilderna visar ögonblick i vardagen, tagna ur perspektiv som är unika för fotografen som fångade dem. Vi vill se hur du ser världen – delta i våra månatliga fotoutmaningar! Här hittar du månadens tema på vårt . Plocka fram kameran, oavsett vilken sort du har, ta bilder och ladda sedan upp dina favoritfoton så att alla kan ta del av dem!