seagulls alexandra simionov header

Dina foton, våra favoriter: Action och sport

Den här månaden har ni skickat in mängder av härliga bilder utifrån temat action och sport. Var och en av dessa bilder ger ett unikt perspektiv och inspiration till att försöka fånga ögonblicken. Här är ett urval av våra favoriter och berättelserna bakom dem.

Tornado av Gaudenz Gerig

Tornado av Gaudenz Gerig

"Jag tog den här bilden på Balangan Beach, Bali i Indonesien. Efter en tuff surflektion på morgonen satt jag på stranden och tog det lugnt, och pratade med en surfare jag träffat. Han berättade att oavsett vad som händer, så letar de alltid efter en fin, lång, vanlig våg. Det hade varit bra väder de senaste dagarna, men den morgonen kom det in moln från havet som passerade framför stranden. En tornado dök upp vid horisonten, från molnen ner till havsytan. Jag hade med mig min kamerautrustning och som tur var hade jag redan monterat mitt Canon 70-200-objektiv. Jag greppade kameran, justerade snabbt inställningarna och tog ett par bilder. Surfaren red på vågen, fick syn på tornadon, men verkade inte bry sig om den och simmade utåt igen. Tornadon var helt komplett (från moln till havsyta) under bara ett par sekunder, så jag hade verkligen tur med de två motiven – vid rätt tid, på rätt plats."

Willancourt av Vincent Lescaut

Willancourt av Vincent Lescaut

"Jag tog den här bilden en söndagseftermiddag på en motocrosstävling i Willancourt, på den belgiska landsbygden. Jag ville fånga ett ögonblick och förmedla en känsla av spänning och rörelse. Det blev en utmaning att frysa rörelserna, så jag fick vänta länge för att få rätt bild.

Jag följde motivet under ett långt tag, och lät kameran panorera över området. Jag ville förstärka hastighetseffekten och dölja bakgrunden, eftersom den inte var särskilt estetiskt tilltalande eller viktig. Jag ville bara fokusera på motorcykelns olika färger och på föraren i förhållande till banan."

Seagulls av Alexandra Simionov

Seagulls av Alexandra Simionov

"Jag tog det här fotot i Thassos sommaren 2015 när min pojkvän matade fiskmåsarna. De var ganska vana vid att matas och nästan tiggde av människorna. Samma sak hade hänt dagen innan, så jag var beredd på hur snabbt de rör sig. Det var verkligen en unik upplevelse och jag är glad att jag lyckades fånga ögonblicket. Jag använde en kort slutartid på 1/800 för att frysa rörelserna."

Ge dig på den här månadens utmaning

Låt dig inspireras av den här månadens tema i vårt galleri och dela dina bilder, så har de chansen att visas i vår Showcase!

Skicka in dina foton