burano-italia-estelle-moreau.jpg

Dina foton, våra favoriter: Min stad

Från Stockholm till Seoul, Portland till Palau – den här månaden har bilder från hela världen skickats till oss och vi har fått en liten inblick i era städer i bara ett foto. Här är de favoriter vi valt ut av de bilder ni har delat i vårt galleri.

Burano, Italien av Estelle Moreau

Burano, Italien av Estelle Moreau

”Burano är en ö i den venetianska lagunen, i norra Italien. Karaktären i Burano uttrycks helt och fullt i de flerfärgade husen – varm och öppen. När du vandrar genom öns små gränder förstår du hur mycket mer avslappnat det är jämfört med Venedig. Den brokiga och pittoreska arkitekturen och kanalerna som korsar ön skapar en lugn stämning och gör att Burano känns som en helt annan värld jämfört med sin större, mer kända granne. Ön är också känd för sin spetstillverkning – ett passande, invecklat hantverk i en så vacker stad.

Den här bilden tog jag efter att ha promenerat runt en hel dag i Venedig och Murano. Lite missmodig kände jag mig nog över horderna av turister, men när jag av en slump hamnade i Burano fick jag hoppet tillbaka. Det här stället har en så positiv inverkan på människorna som strosar längs kullerstensgatorna. Både lokalbefolkning och besökare verkar alltid gå med ett leende på läpparna.

Du kan inte undgå att få en bra känsla om du tillbringar en eftermiddag här. När jag åkte därifrån kände jag mig glad och pigg, glad över att ha fått uppleva de fantastiska färgerna innan jag klev tillbaka in i min egen, gråare och mer urbana värld.”

Pécs i dimma, Ungern av Robert Jakab

Pécs i dimma, Ungern av Robert Jakab

”Vädret överraskar dig alltid i Pécs, den lilla staden i södra Ungern som är mitt hem. Jag tog det här fotot en tidig januarimorgon, precis när byggnaderna vid det centrala torget började träda fram bland molnen. Du kan se stadshusets starka ljus genom dimman och den slående kopparfärgade kupolen på Pasha Qasim-moskén.

För att förbereda mig inför fotograferingen tittade jag på väderprognosen flera dagar i förväg och tog mig sedan uppför berget för att hitta den perfekta utsikten. Min kamera klarade kylan bra och nästan varje foto jag tog den där morgonen blev häpnadsväckande.

Det finns många etniska grupper som lever sida vid sida i Pécs. Under min barndom bodde jag nära kapellet som syns på bilden. Nu bor jag precis bredvid moskén. För mig sammanfattas stadens underbara kulturella mångfald i den här bilden.”

Genua – hungriga måsar av Renzo Oroboncoidi

Genua – hungriga måsar av Renzo Oroboncoidi

”Jag tog den här bilden när jag besökte hamnstaden Genua. Här ligger den mest trafikerade hamnen i Italien. Jag var ute efter att fånga stadens mångsidiga karaktär, kontrasten mellan de gamla byggnaderna, de urbana gatorna och de många gränderna, när jag såg de här fiskmåsarna. De störtade ned mot väggen för att plocka upp brödbitar som en kvinnan hade lämnat. Det finns mycket dramatik i den här skymningsbilden. Om man tittar i fjärran kan man också se den glödande solnedgången reflekteras i Genuas vatten.”

Ge dig på den här månadens utmaning

Var och en av dessa fotografer har visat oss ett litet ögonblick av sina liv, och vi har verkligen gillat det. Varför inte ta en unik bild från ditt liv? Bli inspirerad av månadens tema i vårt galleri och dela med dig av dina bilder. Du kan komma med i vår nästa upplaga.

Skicka in dina foton